Avinyonet de Puigventós s’engalana per celebrar la Festa Major de Sant Jaume 2022

0
1345

El poble presenta un programa d’activitats que s’allargarà fins diumenge, 24 de juliol


Avui mateix, 19 de juliol, comença la Festa Major de Sant Jaume d’Avinyonet de Puigventós. L’Ajuntament de la població ha programat gairebé una setmana d’activitats, del 19 de juliol al 24 juliol, amb propostes per a tots els gustos i totes les edats. Cal destacar, que en el marc de la celebració es farà l’11ena edició del Vendaval Fest. Des del consistori, el regidor de Festes, Juli Quesada Belda, explica que han preparat una festa per arribar a tota la població i afegeix que, en part, és «gràcies a la implicació de la gent del poble».

CINEMA A LA FRESCA. La festivitat començarà amb una sessió de cinema a la fresca, avui a les 21.30 h, als Jardins de la Comanda. Hi haurà dues sessions de cinema a la fresca, la primera avui i la segona demà, 20 de juliol. I es projectaran dues pel·licules: The Ice Age Adventures of Buck Wild i també Doctor Strange en el multiverso de la locura.

TAST DE VINS I LITERATURA. Dimecres, 20 de juliol, la celebració continuarà amb un tast de vins del celler Maset, als Jardins de la Comanda a les 20 h. A més, també es farà el primer Tast de Formatges amb Artesans dels Avalls, i tot seguit, l’escriptora figuerenca Isabel Guzmán farà la presentació del seu darrer llibre, Bocins de pell. La contraportada de l’obra de Guzmán explica el següent: «L’obra Bocins de pell aplega un conjunt de set narracions escrites amb un vocabulari popular i molt genuí que aconsegueix una prosa efectiva i fresca on la llengua llisca sense problemes oferint regals al lector. Cada un dels relats funciona com una píndola independent on hàbilment, amb un humor esmolat, l’autora descriu amb un to irònic les complexes relacions de parella, família o amistat. Vincles interpersonals on és fàcil passar de l’amor a la submissió, de la confiança al menyspreu i d’un rol social a la més dura realitat. Darrere actituds aparentment normals, s’amaguen històries desconcertants, que interpel·len el lector i no el deixen indiferent. Relats d’un estil espontani de final inesperat on s’aixeca el llençol de l’aparença deixant al descobert una realitat d’hipocresia social que sovint domina el nostre caràcter i ens impedeix avançar. El text amaga un joc de vegades còmic molt ben trenat on un conjunt de personatges imprevisibles ens endinsen en una giragonsa d’emocions, de sentiments, fins i tot de patologies, que sacsegen el lector. La vida sempre mana mentre nosaltres fem plans en un món que volem sempre conegut, apamat i fàcil.»

XXIII VETLLADA DE POESIA. Tal com explica el regidor, Juli Quesada, enguany se celebrarà la vint-i-tresena vetllada de poesia, una de les trobades poètiques amb més èxit de la comarca, ja que aplega molta participació. En el marc de la vetllada, també es farà la 2a edició del Premi Avinyonet de Poesia. «El projecte literari va fer un canvi generacional i el nou equip va apostar pel concurs i al veure el gran èxit que va tenir la primera edició, aquest any el tornem a tirar endavant».


  • Pots consultar el cartell de la Festa Major, aquĂ­.
  • Pots consultar el cartell de Vendaval, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li