Avinyonet de PuigventĂłs recupera la normalitat de la seva Festa de Pasqua

0
773

L’Ajuntament ha programat la festa petita per als dies 17 i 18 d’abril amb una desena d’activitats


Aquest any sí, aquest any Avinyonet de Puigventós podrà gaudir d’una de les seves festes més tradicionals i arrelades: la Festa de Pasqua. Enguany, tal com explica el regidor de Festes, Juli Quesada, «la novetat principal és que recuperem la normalitat de la Festa de Pasqua». Les jornades festives es duran a terme el diumenge 17 d’abril i el dilluns 18 i, a banda de recuperar la normalitat, també hi haurà altres novetats destacables.

5A MARXA DE PASQUA. El tret de sortida de la festa petita o Festa de Pasqua 2022, serà la cinquena Marxa de Pasqua. L’inici de la ruta serà des de la plaça Pous i Pagès i seguirà l’itinerari de la Ruta blava de les pedres, per conèixer la zona de la Garriga. Per a aquells que no ho coneguin, la Garriga és una zona poc visitada de la plana empordanesa, on comença a fer muntanya. Té un relleu suau, ondulat i de poc pendent, i l’alçada màxima supera lleugerament els 200 m. La seva superfície aproximada és de 1.245 ha i es troba repartida entre els termes municipals de Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilanant i Vilafant. Participar a la ruta és totalment gratuït i es farà al matí.

VERMUT MUSICAL. Un cop acabada la marxa, hi ha programat un vermut musical amb l’Orquestra Versatile de Figueres, també a la plaça Pous i Pagès. El vermut musical, que és una de les novetats de la programació, començarà a les 12 h i també serà un acte gratuït.

PROPOSTES DE TARDA. Dins la programació del diumenge, cal destacar que a la tarda hi haurà un espectacle d’animació infantil que porta per títol Canta i Balla, a càrrec de Xavi Longuis i Patty Difusa. És un espectacle pensat per a tots els públics i l’accés és lliure. També es farà a la plaça Pous i Pagès d’Avinyonet de Puigventós.

Finalment, qui tancarà la primera jornada festiva serà el grup Blue Duck amb el ball de festa, a partir de les 22 h.

SEGON DIA DE FESTA. Dilluns, 18 d’abril i dia de Pasqua, començarà la jornada festiva amb un taller de recol·lecció i usos de la farigola. Des del consistori expliquen que la trobada serà a les 9.30 h, als estanyols de Mas Margall. Allà s’hi farà la recol·lecció de farigola i tot seguit començarà l’anada a peu fins a l’ermita de Santa Eugènia. Durant la caminada tindrà lloc la xerrada sobre els usos de la farigola. I un cop s’arribi, es farà una demostració de com fer sopa de farigola, així com ungüent de farigola.

LA MISSA. L’ofici solemne de la celebració es farà a l’ermita de Santa Eugènia a partir de les 11.30 h i tot seguit hi haurà el tradicional aplec de Santa Eugènia, amb sardanes a càrrec de la Cobla Baix Empordà. Tal com expliquen des de la formació, la Cobla Baix Empordà va ser fundada el març de 1964 quan la Cobla Orquestra Empordà va deixar de ser orquestra i els músics van tornar a l’activitat, amb el nom definitiu de Cobla Baix Empordà, essent la primera formació musical de Girona dels temps moderns que va decidir tocar només sardanes.


  • Consulta tota la informaciĂł, aquĂ­. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li