Avinyonet de Puigventós impulsa el primer Festival Romà Vulcanus, a Mas Pau

0
1047

Hi haurà activitats temàtiques que es duran a terme al llarg tot el dia, de divendres a diumenge


Aquest cap de setmana arriba la primera edició del Festival Romà Vulcanus que ha programat l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós i se celebrarà a la urbanització Mas Pau, en el marc de la seva festa. Des del consistori expliquen que serà «una festa temàtica ambientada en l’antiga Roma de la mà de la companyia Aestus». Se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de juny a la Zona Esportiva de Mas Pau, a Avinyonet de Puigventós.

PRIMERA EDICIÓ. ‘Vulcanus’se celebrarà per primera vegada al municipi i el festival oferirà activitats de tota mena com ara: espectacles de lluites de gladiadors, campaments de legionaris, danses, espectacles de foc, cercaviles musicals, atraccions… També hi haurà una zona de mercat amb parades.

VISITES TEATRALITZADES. La Vil·la Romana de la Font del Vilar és un dels tresors amagats d’Avinyonet de Puigventós és per això que s’hi faran visites guiades teatralitzades per donar a conèixer al públic assistent el jaciment d’època romana que es troba a la urbanització Mas Pau.

ACTE D’HOMENATGE. Dins la programació d’aquesta primera edició, cal destacar que el divendres es farà l’acte d’homenatge i reconeixement a la seva tasca, a en Joan Trayter i Malirach, als Estudis de Gravació MusicLan, en motiu del 20è aniversari de la seva mort. Durant l’acte, es preveu que el parlament de benvinguda sigui a càrrec de l’alcaldessa del municipi, Júlia Gil i seguidament es faci el parlament a càrrec de Jordi Solé, soci i amic de Joan Trayter Malirach. Un cop acabats els primers parlaments, es farà el passi del vídeo sobre la figura de Joan Trayter Malirach, amb entrevistes a diferents personatges del món de la música que té una durada d’uns 15 minuts. També hi haurà actuacions de la pianista Carmen Vilà, de la violinista Maria Victòria Fernández i del músic Jordi Rubau. I es reprendran els parlaments a càrrec de Joan Trayter i Adela Malirach, pares de l’homenatjat. Per tancar l’acte, es farà la descoberta del tòtem homenatge a Joan Trayter Malirach.

El vespre de dissabte estava previst que es celebrés el Concurs de Música MusicLan, però s’ha hagut d’anul·lar per manca de participació. Tot i això, des de l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós informen que no es cancel·larà el concurs sinó que aquest serà ajornat i en el decurs de les pròximes setmanes s’informarà de la nova data.

BOTIFARRADA I CONCERT. Dins la programació es preveu que el dissabte, 25 de juny, hi haurà la tradicional botifarrada popular i el concert de música dels Stop80.

PRESENTACIÓ LITERÀRIA. Des de l’Ajuntament d’Avinyonet de Puigventós conclouen que el dDiumenge a la tarda, es farà la presentació de la novel·la “Dubium. El dilema” de l’historiador i professor de llatí de l’INS Alexandre Deulofeu, Toni Cobos.

Des del consistori volen llançar un missatge d’agraïment per la participació i col·laboració de l’AFA Escola Gonçal Comellas i de VeNDaValMiuSiC. Tota la informació es pot consultar a la seva pàgina web.


  • Consulta el programa de la festa, aquí i aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li