Aules amb impactes positius

0
1222

L’escola Carme Guasch s’endinsa en el projecte d’emprenedoria amb accions visuals que sorprenen els alumnes


 

És dilluns, comença la setmana i a alguns alumnes els costa més l’arrencada a la rutina després del cap de setmana. Avui, però, serà un dilluns diferent. L’equip de mestres de l’escola Carme Guasch i Darné ja té a punt les eines per captar les reaccions de nens i nenes quan entrin a les classes. I és que hi trobaran ambientacions relacionades amb els deserts, la selva o les zones polars.

Les cares de sorpresa d’alguns són impagables. A partir d’aquí, comença l’aventura. Comença el projecte d’emprenedoria. La directora, Mireia Company, explica que «l’escola aplica un cop per nivell aquesta acció perquè l’emprenedoria és una de les competències que s’avalua». En el cas del cicle superior (5è i 6è), el passadís decorat com una jungla és el pretext per introduir el projecte de la Green School de Bali, un exemple real d’escola sostenible. Les diferents tasques portaran els alumnes a millorar la seva escola. Un altre projecte destacable és el de fotografia, al cicle inicial. El Museu de la Tècnica ha cedit unes càmeres fotogràfiques antigues a l’escola i els alumnes faran un treball per conèixer el revelatge, la instantània i la fotografia en general. Paral·lelament, joves del projecte socioeducatiu KSAMEU faran una exposició fotogràfica a l’escola i les famílies podran comprar les còpies de les imatges. Els beneficis obtinguts seran per KSAMEU i, en concret, per dotar els joves d’eines per al seu projecte fotogràfic.

La cap d’estudis, Julieta Jiménez, és una de les persones de l’equip del Carme Guasch que es va formar fa 5 anys en projectes d’emprenedoria. Ella mateixa explica que amb aquesta metodologia «s’ha aprofundit en un contingut, s’ha fet un producte i s’ha donat un servei, perquè tots aquests projectes desencadenen sempre en alguna cosa».

L’escola Carme Guasch va rebre el 2015 un reconeixement de la Fundació Princesa de Girona per al projecte Tants caps, tants barrets. Es va posar com a exemple d’educar el talent emprenedor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li