Augment de sous i 27 càrrecs de confiança a la Diputació

0
1647

L’alcadessa de Roses, Montse Mindan, formarà part de la Junta de Govern de l’ens i serà la diputada delegada de Programes Europeus, mentre que el figuerenc Jordi Masquef serà delegat d’Esports


 

El ple de la Diputació de Girona va aprovar, dimarts passat, el cartipàs, que fixa els sous de l’equip de govern, les assignacions als grups de l’oposició i la creació de 27 càrrecs de confiança, dos més que en el mandat anterior. JxCat i ERC van defensar l’augment dels sous dels diputats, especialment els 20 que formen part de l’equip de govern. A l’ens hi ha tres alt-empordanesos, Montse Mindan i Jordi Masquef al govern per Junts i Pere Casellas (PSC) a l’oposició.

RETRIBUCIONS. El vicepresident de l’ens, Albert Piñeira, va argumentar que hi ha una actualització del 2,5% en global dels salaris però l’equip de govern entenia que calia incrementar la retribució dels membres del govern perquè són els «responsables d’impulsar la política pública». L’equip de govern de JxCat i ERC a la Diputació de Girona té majoria absoluta i, per tant, no necessitava el suport dels grups de l’oposició perquè el cartipàs per al mandat tirés endavant. La proposta aprovada només amb l’oposició dels cupaires va tirar endavant amb els vots d’ERC, Junts, PSC, Independents per la Selva i Tots per l’Empordà. Va quedar així fixada la distribució de càrrecs, els sous de l’equip de govern, les retribucions de l’oposició i, també, el nombre de personal de confiança i les retribucions que tindran. Els diputats de l’equip de govern amb dedicació exclusiva cobraran 45.000 € bruts a l’any. La graella també fixa una retribució, sempre que sigui amb dedicació exclusiva, de 76.875 € bruts l’any per al president, 64.575 € per als quatre vicepresidents, 43.050 € anuals per als presidents dels grups de l’oposició i els portaveus, i 33.825 € l’any per als diputats de l’oposició.

ORGANIGRAMA. Al president de l’ens, Miquel Noguer, l’acompanyen Pau Presas (ERC) com a vicepresident primer, Albert Piñeira (JxCat) com a vicepresident segon, Maria Puig com a vicepresidenta tercera i M. Àngels Planas com a vicepresidenta quarta. Jordi Camps (JxCat) assumeix Promoció i Desenvolupament Econòmica Local i el Diplab; Jordi Xargay (JxCat), xarxa viària i noves tecnologies; Jordi Masquef (JxCat), Esports; Josep M. Bagot (ERC), Suport a Entitats Locals; Roser Estañol (JxCat), Recursos Humans; Eva Viñolas (ERC), assistència als municipis petits; M. Àngels Planas (JxCat) Hisenda i Serveis Econòmics; Quim Ayats (ERC), Habitatge, assistència als municipis i serveis generals; Montse Mindan (JxCat), programes europeus; M. Teresa Brunsó (ERC), Acció Social; Josep Piferrer (ERC), Educació; Albert Piñeira (JxCat), Cultura, i Anna Barnadas (ERC), Medi Ambient. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li