Atraccions aèries, ‘troupes’ i artistes asiàtics seran els principals reclams

0
794

Figueres tornarà a ser la capital mundial del circ entre el 25 i el 29 de febrer. Durant quatre dies la ciutat rebrà la 5a edició d’aquest certamen que ja s’ha consolidat com el segon millor festival d’Europa _darrere del de Montecarlo (Mònaco), amb 40 anys d’història_ i entre els cinc millors del món. Amb un pressupost d’uns 600.000 euros, hi competiran 82 artistes d’onze països diferents. En concret, alguns dels participants mai abans havien sortit del seu Estat d’origen, com és el cas dels funàmbuls del National Circus of Pyongyang de Corea del Nord o dels Vardanyan brothers que fins ara només havien actuat a Armènia i Rússia. Altres artistes procedents de Perú, Taiwan o Armènia actuaran per primer cop a la capital de l’Alt Empordà.
En total es representaran 22 espectacles totalment inèdits a Europa _alguns , premiats en altres festivals internacionals com el de Moscou, Odessa o Wuhan_ que pertanyen a 17 disciplines diferents.
Com va explicar en la presentació de la programació que es va fer dijous al Col·legi d’Arquitectes de Figueres el director del festival, Genís Matabosch, aquesta cinquena edició estarà marcada per l’aposta per les atraccions aèries (n’hi hauran 7), que es faran a la nova carpa diàfana, amb visió perifèrica i sense columnes, que es va estrenar l’any passat. També hi destaca la gran quantitat de troupes _grups circenses d’entre 4 i 17 membres_ que oferiran també 7 espectacles i, per acabar, la gran presència d’artistes procedents del continent asiàtic. En concret, 51 dels 82 artistes provenen d’aquest continent, principalment de Corea del Nord, Mongòlia, Xina o Taiwan.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li