Assessorament mèdic per a malalts de càncer

0
15436

Divendres es va fer una sessió informativa a l’Hospital de Figueres per recordar als pacients la possibilitat de poder fer ús gratuït de diferents serveis professionals


L’associació AECC-Catalunya Contra el Càncer a les comarques gironines –coincidint amb el dia mundial contra el càncer– va fer divendres una acció de divulgació a l’Hospital de Figueres per recordar als pacients la possibilitat de fer ús gratuït de diferents serveis professionals de l’AECC, amb visita personalitzada.

Com a novetat, s’ha incorporat el nou servei d’assessorament mèdic sanitari. No es pretén que sigui una segona opinió –ja que és l’equip sanitari el que coneix l’historial del pacient i el que pot informar sobre el seu cas concret–, sinó que és planteja com un espai gratuït d’orientació i aclariment de dubtes sobre les malalties del càncer, a càrrec de professionals mèdics especialitzats. Aquest servei es presta presencialment a la seu de l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Girona (c. Albareda 3-5, baixos, edifici Fòrum). Les persones que vulguin sol·licitar el servei ho poden fer trucant al telèfon que consta al final d’aquesta informació.

Un altre servei que s’ofereix és el d’atenció psicooncològica, a càrrec de professionals especialitzats, i que es fa a l’Hospital de Figueres des de fa 15 anys. Les persones que necessitin aquest servei poden contactar amb els seus professionals sanitaris o amb els professionals de l’Hospital de Figueres.

El servei d’atenció social cobreix necessitats de préstec de material ortopèdic i ajuts econòmics per a pacients en tractament oncològic amb dificultats econòmiques. Els ajuts es destinen a cobrir necessitats bàsiques per assegurar les condicions adequades per a la recuperació del pacient: alimentació, habitatge, desplaçaments o farmàcia. Es valora cada cas de manera individualitzada.

El servei de voluntariat, tant hospitalari com domiciliari, pot oferir acompanyament suport emocional i detectar possibles necessitats del malalt. Per contactar amb aquest servei es pot enviar un correu a josep.soler@aecc.es. També es pot demanar informació sobre l’acompanyament o els altres serveis que s’ofereixen al telèfon 972 20 13 06.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li