Arxiven el cas del conductor que va matar un ciclista a Roses

0
761

Tot i que l’investigat anava drogat, la interlocutòria recull que no va cometre cap imprudència i que va ser una distracció


 

El Jutjat d’Instrucció Número 2 de Figueres ha arxivat la causa penal contra el conductor drogat que va atropellar mortalment un ciclista a Roses l’octubre del 2016. La interlocutòria recull que l’investigat havia consumit cocaïna però subratlla que «no hi ha cap més prova que porti a concloure que cometés alguna infracció o imprudència greu» al volant «que provoqués la mort» de la víctima (un home de nacionalitat belga). El jutjat es fa ressò de l’atestat policial que determina que, probablement, la causa de l’atropellament va ser «una manca d’atenció» del conductor. «No apareixen indicis d’excés de velocitat, conducció temerària o cap altra infracció que sostingui la comissió d’un delicte d’imprudència», recull la interlocutòria.

L’investigat (un francès que en el moment dels fets tenia 38 anys) ha indemnitzat la família de la víctima amb 150.000 euros.

MOU-TE EN BICI. L’entitat que es va presentar com a acusació particular estudia recórrer la decisió judicial. El col·lectiu d’advocats Ciclojuristes declara que «el consum de drogues no pot ser una dada irrellevant perquè sinó això portaria a concloure que conduir sota els seus efectes és un risc assumible sense retret penal».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li