Art surrealista, al plat

0
1430

Gairebé una vintena de restaurants se sumen a la campanya Tastets Surrealistes de Figueres


 

La bellesa serà comestible o no serà. És una màxima de Dalí i el lema de la 6a edició dels Tastets Surrealistes de la ciutat del pintor. La imatge del cartell de l’esdeveniment, que tindrà lloc del 14 de juny al 14 de juliol, són uns bigotis allargassats i en forma de pinxo. Enguany, 19 establiments s’han sumat a la iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Figueres, Comerç Figueres Associació, cervesa Inedit de Damm i amb la col·laboració de la Fundació Gala-Dalí. Segons l’alcaldessa, Marta Felip, «no es busca la quantitat, sinó la qualitat» dels restaurants i afegeix que el recorregut gastronòmic «connecta amb el nostre imaginari i amb allò que volem demostrar de la ciutat: la gastronomia, la restauració, l’espai verd i el surrealisme. Serveix per construir un relat de Figueres», conclou. Per la seva banda, Jordi Masquef, regidor de Fires i Mercats, assenyala que «no és una ruta de tapes convencional» i que «el toc surrealista que es dona en l’elaboració i la confecció de tapes és un valor afegit».

INSPIRACIÓ DALINIANA. Com en les passades edicions, cada restaurant oferirà sis plats d’inspiració daliniana, maridats amb Inedit, per un preu d’entre 15 i 25 euros per persona. La inauguració dels Tastets Surrealistes serà el dijous 14 de juny, de set a nou del vespre, a la plaça Gala-Salvador Dalí i comptarà amb l’actuació d’Equinox Project. Al mateix espai es podrà degustar qualsevol dels tastets surrealistes dels 19 establiments adherits a la campanya. En aquest cas, cada tiquet tindrà un cost de tres euros, que inclourà dues tapes i una copa de cervesa.

MATEIX MODEL. La ruta introdueix pocs canvis aquest 2018. Una de les novetats és la campanya de preus surrealistes amb els començos, que durant un mes oferiran alguns dels seus productes a preus especials i, un any més, se celebrarà el concurs d’Aparadors Comercials, que premiarà les botigues més creatives. Les altres invencions són un taller infantil i culinari, que tindrà lloc el 7 de juliol a la placeta Baixa de la Rambla, i un concurs de fotografies a les xarxes socials, a través del hashtag #TastetsSurrealistes2018, amb quatre premis, un per cada setmana de l’itinerari, i que consistirà en un sopar, una nit d’hotel i dues entrades al Museu Dalí. Per arribar a un públic més enllà de la comarca, s’ha programat una acció de màrqueting digital i s’ha contactat amb influencers i bloguers, perquè facin difusió de l’esdeveniment. Per primera vegada, també es farà un estudi sobre l’impacte econòmic que genera la mostra gastronòmica a la ciutat.

ESTABLIMENTS ADHERITS. Els dinous restaurants que participen en la 6a edició són: Bar Mut, Bon Retorn, Cal Músic, Càlid Cafè, Can Modest, El Pati, El Racó de la Xeli, Granada Vins, Hotel Duran Restaurant, Moma 33, Montserrat Càtering, Motel Empordà, Nou Imperial, Nou Saboya, Pirineus Pelegrí, Quinta Forca, Rincón Cubano, Trànsit i Vermut. L’any passat, en total, es van servir 6.100 menús.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li