Arriben les esperades obres del segon CAP de Figueres

0
860

Després d’una dècada esperant, finalment, Figueres ha començat les obres del segon CAP de la ciutat. Els treballs es van iniciar fa unes setmanes, primer amb la col·locació del rètol oficial que anuncia la construcció de l’edifici, i ara amb la maquinària que treballa per condicionar el terreny. Es tracta de fer les perforacions necessàries per construir els fonaments d’un edifici que tindrà una superfície de 2.098 metres quadrats.
L’obra feia mesos que estava adjudicada i l’Ajuntament va donar la llicència el passat octubre. El cost aproximat del nou centre és de 3,5 milions d’euros. De moment, hi ha prevista una partida de 642.952 euros i caldrà veure com van arribant els recursos perquè el CAP-2 pugui ser realitat el 2018, tal com està previst. De fet, el període d’execució de les obres és de 18 mesos.

projecte reduït. L’anunci que Figueres tindria un nou edifici per a un segon CAP es va fer el 2007 en època del tripartit. El projecte, però, era el d’un gran complex que havia d’acollir no només l’ambulatori sinó tot un edifici de serveis de la Generalitat. Allà, hi anaven oficines d’habitatge, del servei d’ocupació i fins i tot una delegació del DARP. El 2013 el projecte es va refer i finalment només es preveu que l’equipament sigui sanitari. Haurà de substituir el centre actual, que està en barracons al carrer Roca i Bros.

UBICACIÓ. El nou CAP estarà al número 199 del carrer Nou, al solar de la Sitja. Tindrà catorze consultes de medicina de família i infermeria; quatre consultes de pediatria; una àrea polivalent amb consulta d’odontologia, consulta polivalent i de tractament d’odontologia, i una àrea de tractaments i extraccions com també àrea administrativa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li