Arriba un robot de desinfecció de tecnologia avançada

0
705

El robot s’ha destinat al bloc quirúrgic de l’Hospital de Figueres i és capaç de desplaçar-se des de la sala que ha de netejar fins el seu punt de recàrrega de manera autònoma


L’Hospital de Figueres ha estrenat un robot de desinfecció amb llum ultraviolada. Es tracta d’un dels aparells que la Comissió Europea ha donat a diversos centres, entre els quals el de referència a l’Alt Empordà.

El robot s’ha destinat al bloc quirúrgic i és capaç de desplaçar-se des de la sala que ha de netejar fins el seu punt de recàrrega de manera autònoma. En total s’ocupa de la desinfecció de sis sales. L’aparell permet netejar instal·lacions, mobiliari i l’aire dels espais sanitaris en deu minuts sense posar en risc els pacients ni els professionals, la qual cosa millora i simplifica la neteja de les zones assistencials.

Des de la direcció de l’hospital destaquen que aquest robot permetrà prevenir i reduir la propagació de malalties infeccioses, virus, bacteris, fongs i altres microorganismes orgànics perjudicials. El robot es programa i controla mitjançant una tauleta.

La Comissió Europea ha destinat 12 milions d’euros per a 200 robots de l’empresa danesa UVD Robots i els aparells s’han repartit entre diferents estats de la Unió Europea. A Catalunya, a més de l’Hospital de Figueres, l’han rebut els hospitals de Sant Pau i de Sant Rafael de Barcelona, el Comarcal de la Selva a Blanes, el Joan XXIII de Tarragona i el Josep Trueta de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li