Arriba el nostre moment

0
1339

Des de Ciutadans Figueres us vull dir a tots els constitucionalistes, aquells que respecteu la democràcia, les lleis i l’estat de dret, que no us deixarem sols. Les properes setmanes i mesos els partits independentistes augmentaran la pressió i tornaran a portar al límit la societat catalana. Voldran tornar a dir que els carrers, les places i les institucions són seus oblidant el principi fonamental que l’espai públic és de tothom, que les institucions no són patrimoni de cap ideologia i han de respectar la neutralitat institucional.

A Figueres els constitucionalistes tenim una gran oportunitat per recuperar l’Ajuntament i desallotjar de les seves butaques els partits independentistes. És evident que aquests partits intentaran tornar a posar al seu servei i al de la seva ideologia, tal com han fet fins ara, els ajuntaments de Catalunya, i Figueres no serà una excepció tret que capgirem la situació. Ho vam aconseguir en les autonòmiques de fa un any i ho podrem aconseguir en les municipals.

A Figueres ja hem aconseguit guanyar els partits independentistes a les urnes i Ciutadans va ser la força més votada a la ciutat. De fet, vam poder demostrar que quan els constitucionalistes ens unim som una força de canvi imparable i, per descomptat, representem l’única fórmula perquè Figueres tingui un govern que treballi per la igualtat, el benestar i la unió de tots els ciutadans en un projecte constitucionalista, liberal i progressista.

El separatisme només governa per als separatistes. Ho vam veure el 2017, ho vam reviure el 2018 i la setmana passada ho vam tornar a veure quan van sortir al carrer per protestar per les detencions d’aquells que havien causat disturbis tallant les vies de l’AVE, els mateixos que van donar suport al cop a la democràcia, els mateixos que han trencat la convivència i els mateixos que donen suport a un president que insulta a més de la meitat de catalans que ni són independentistes ni volen continuar veient com el govern els deixa al marge.

Per sort, el 2019 tenim la possibilitat de canviar Figueres i aconseguir un govern liberal i progressista que treballi per a tots els ciutadans. Sense exclusió. No necessitem 4 anys més de CiU en què es produeixin dues fugides d’alcaldes a Barcelona per aconseguir conselleries o secretaries generals ni un govern en minoria de 5 regidors. Un govern en minoria que, a l’hora de la veritat, no ho està tant perquè compta amb un PSC que o bé l’ajuda a governar conjuntament o bé li aprova els pressupostos, aplanant així el camí a un futur pacte sociovergent que continuï donant poder territorial al separatisme. I davant d’aquest fet sempre ens tindran al davant perquè Ciutadans és l’única garantia que no es concedirà poder territorial al separatisme.

Després de 40 anys de governs de CiU i PSC, sigui junts, separats, tornats a ajuntar… és evident que el canvi es demana sol. I la raó és senzilla: Figueres no està millor avui que fa 4 anys, ni que fa 8. I a més, fa molt temps que està sumida en una espiral en la qual només es governa pel separatisme. Necessitem neutralitat institucional i un projecte per a tots els veïns, sigui quina sigui la seva ideologia, perquè el principal és treure Figueres del col·lapse i la decadència en què l’han sumit els partits que han fet del separatisme la seva única política social, excloent així a més de la meitat de la ciutadania. Això es pot canviar en 4 mesos. Estem aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li