Arriba el Cap de Setmana Solidari

0
1527

Més de la meitat de municipis de l’Alt Empordà preparen activitats per recaptar fons per a La Marató


Aquest diumenge dia 15 se celebra La Marató de TV3, destinada a recaptar fons per lluitar en contra de les malalties minoritàries. Només a Catalunya 400.000 persones són víctimes de malalties considerades minoritàries; es calcula que 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

El problema amb què es troben les persones que les pateixen és que hi ha 7.000 malalties minoritàries, i per tant el nombre de persones que en comparteixen una no és suficient per desenvolupar els medicaments necessaris de manera econòmicament viable.

LA SOLIDARITAT. La Marató d’enguany compleix 28 anys, i ho fa amb uns números d’escàndol. 3.400 voluntaris treballaran únicament en les seus telefòniques instal·lades en quatre punts: la Fira de Barcelona, el Palau de Congressos de Girona, la Universitat de Lleida i el Port de Tarragona.

L’any anterior, La Marató estava focalitzada a recaptar fons contra el càncer, i es va assolir el recapte més alt de totes les edicions: 15.068.252 euros. De fet, sumant l’import aconseguit any rere any, el total arriba a 187.963.376 euros.

Per l’edició d’enguany hi ha previstes 3.500 iniciatives esportives, musicals i gastronòmiques, entre d’altres, en cadascuna de les quaranta-dues comarques catalanes. Inclús n’hi ha que travessen les fronteres i es duen a terme a l’estranger.

LA COMARCA. L’Alt Empordà no es queda enrere. Per aquest proper cap de setmana, 36 dels 68 municipis d’arreu de la comarca tenen preparada com a mínim una activitat relacionada amb La Marató. Dinars, caminades, partits de futbol, classes de ioga, jocs… Tot s’hi val. Inclús propostes originals i creatives com l’actuació de playback de l’Associació Amics del Playback per la nit del dissabte a les 9 del vespre a la Sala Nova de l’Armentera. O bé la desfilada de models de Pontós, amb creacions de 17 dissenyadors emergents, prevista a la Casa Rural el diumenge a les 11. Fins i tot hi ha activitats previstes al mar, com la jornada de pesca solidària que se celebrarà a Roses el diumenge a primera hora, organitzada pel Grup d’Esports Nàutics de Roses.

COL·LABORACIÓ PRÈVIA. En aquesta mateixa publicació avançàvem, la setmana passada, un conjunt d’activitats prèvies organitzades amb l’únic objectiu de fomentar la participació i la col·laboració en un ambient festiu.
L’1 de desembre va sortir a la venda l’habituat disc de La Marató, una proposta musical que s’ha convertit en un clàssic d’aquestes dates i on participen artistes coneguts, que col·laboren de manera totalment desinteressada i altruista en la creació o la versió d’un tema.

NO S’ACABA. Tot i que es donarà una xifra de l’import recaptat ben entrada la matinada de diumenge, això no vol dir que realment les donacions s’aturin. Les opcions per fer donatius, sigui a través de transferències, caixers automàtics, Bizum o per telèfon, romandran obertes. I també hi ha activitats programades per jornades posteriors al diumenge. A Terrades es farà una marxa popular de 5 km el diumenge 29 de desembre, on es farà una tirada d’una quina solidària a l’arribada. A Cadaqués fins i tot es farà una activitat al mes de gener del 2020, en què els alumnes més grans de l’escola Caritat Serinyana faran una representació d’Els Pastores acompanyada de cançons interpretades pels nens i nenes d’educació infantil i primària.

EL LLEGAT La Marató funciona. La solidaritat de milions de ciutadans es transforma en canvi. Un clar exemple el trobem en l’ús dels fons aconseguits l’any passat. Gràcies a l’altruisme de la ciutadania s’han finançat fins a 96 equips de recerca en càncer.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li