Arrenca el IV Cicle de Conferències de Castelló

0
862

Enguany, s’han programat també tres sortides: «La ruta de l’exili a l’Alt Empordà», dissabte 19 de gener; «El castell de Queramençó», el 23 de febrer, i «El castell de Requesens. 1000 anys d’història», el 16 de març


 

El Grup Cultural i Esbarjo ha inaugurat el IV Cicle de Conferències de Castelló d’Empúries amb la ponència «Castellonins al Diccionari biogràfic de l’Alt Empordà», a càrrec de la historiadora de l’Art Inés Padrosa. L’acte va tenir lloc divendres passat a la sala Gòtica de l’Ajuntament del municipi, on es realitzaran les onze conferències programades, cada divendres, fins al 29 de març, a les 19 h. Les xerrades, a càrrec d’especialistes i investigadors, tractaran un ampli ventall de temes.

CONFERÈNCIES FINS aL 29 DE MARÇ. La pròxima trobada serà aquest divendres, 18 de gener, quan Anicet i Laura Juncà parlaran de «La ruta de l’exili a l’Alt Empordà». El tècnic de turisme, Pol Andreu, exposarà els «Costums i curiositats a l’edat mitjana» el 25 de gener; el professor jubilat de la UdG Salomó Marqués oferirà el col·loqui titulat «El meu Modest», el 8 de febrer; la historiadora Mercè Homs se centrarà en el «Sindicat Remença», el 15 de febrer; el filòleg Jordi Canet, «1939: el final de la Guerra Civil i l’exili republicà castelloní», el 22 de febrer; el professor d’Història del Dret de la UPF, Josep Capdeferro, «Vida quotidiana a Castelló d’Empúries fa quatre-cents anys», l’1 de març.

Les últimes quatre conferències aniran a càrrec de la filòloga Núria Puigdevall, «Interculturalitat i plurilingüisme als centres educatius», el 8 de març; del mestre d’obres Salvador Famoso, «Algunes decisions polèmiques en l’urbanisme castelloní dels segles XVIII i XIX», el 15 de març; de l’enginyer industrial Alexandre Blasi, «Història del moviment mutualista a Catalunya», el 22 de març; i de la doctora en Història Anna Maria Puig, «Els orígens de la parròquia de Santa Maria de Castelló», el 29 de març.

TRES VISITES GUIADES. Enguany, s’han programat tres sortides: «La ruta de l’exili a l’Alt Empordà», dissabte 19 de gener; «El castell de Queramençó», el 23 de febrer, i «El castell de Requesens. 1000 anys d’història», el 16 de març. Les últimes sortides aniran a càrrec d’EmpordàBrava.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li