Arnau Liesa: ‘El Peralada crearà una secció de futbol femení la temporada vinent, amb tota seguretat’

0
1814

Liesa va començar a entrenar molt jove, amb 15 anys, els porters cadets del Sant Pere Pescador. Aquest va ser el punt de partida d’una trajectòria que l’ha portat a ser tècnic a l’Esplais i, des de fa uns anys, al Peralada, on actualment desenvolupa la tasca de director esportiu del futbol base


 

Què li sembla que el MIC arribi per primer any a Peralada? Com repercutirà a l’entitat?
El MIC és una necessitat dels nous temps, hi hem hagut d’apostar substituint el torneig Vila de Peralada. No ha estat fàcil prendre aquesta decisió, ni pel club ni per mi, perquè aquest torneig l’he viscut durant 5 anys i ha sigut dels millors tornejos que he vist fins ara de futbol base en aquesta categoria.

Per què no es porta a terme finalment el torneig?
El Vila de Peralada, remetent-me a les paraules que va utilitzar el president Miquel Llobet, bàsicament no es fa per motius econòmics. S’han ajuntat moltes coses: s’ha de pensar que som un club de futbol sense ànim de lucre, que els patrocinis han baixat molt en els últims temps i les subvencions, tant federatives com d’organismes públics, també. La subsistència d’un club modest com el nostre no és fàcil i el torneig requeria una gran despesa: equips com el Barça, el Madrid o l’Athletic de Bilbao no venen gratis, i també s’ha de fer front a l’estada dels hotels de tots aquests equips, al seu transport… En definitiva, el Vila de Peralada és insostenible sense el suport extra, i això no ho hem tingut. A més, en aquest context s’hi ha d’afegir que el MIC va aterrar l’any passat amb diverses seus a la comarca, i això va fer que una gran part del públic es repartís en altres camps.

Quines categories del MIC es jugaran a Peralada?
A Peralada es jugaran bàsicament partits de la categoria U15, que són de cadets de primer any. Hi haurà partits els dies 17, 18 i 19 d’abril i es podran veure equips com la selecció nacional de la Xina, l’Olympique de Marsella o el Liverpool.

Aquest any el Campus del Girona també es farà al Municipal de Peralada del 25 de juny al 26 de juliol. Què hi podrem trobar?
Seran cinc setmanes de campus i el més important és que tot serà futbol. Tindrà un horari de les 9 a les 17 h, però els joves es poden inscriure en diferents modalitats, com per exemple de 9 a 13 h, marxar a dinar a casa i tornar de 15 a 17 h, o marxar directament a les 13 h i no venir a la tarda.

Pel que fa a la metodologia, aquesta estarà organitzada des del Girona FC, que dirigirà tota l’activitat: des dels entrenaments fins a la relacionada amb l’organització. Pel que fa al format, d’altra banda, al matí molt probablement es treballarà la tecnificació i es buscarà la millora del jugador, mentre que a la tarda hi haurà més competició per posar en pràctica aquests coneixements.

El futbol femení es troba en una fase de creixement molt gran. El Peralada hi apostarà de cara a la temporada vinent?
El tema del futbol femení és complicat, últimament tothom fa molt soroll sobre aquest tema. Amb el president fa molt de temps que estem treballant en la idea de crear la secció, però sempre que es mantingui la filosofia del Peralada, és a dir, amb la mateixa manera de fer que tenim amb el futbol masculí: intentar ser el mínim d’invasius i destructius amb els clubs del nostre entorn. Sí que et puc dir, amb tota seguretat, que crearem una secció de futbol femení la temporada vinent que estarà representada per un equip de juvenils.

Ara bé, l’objectiu és a llarg termini. Es tracta d’un projecte que va començar fa molts mesos enrere i que en trigarà uns 4 o 5 més a desenvolupar-se. Tot ha de començar amb la creació d’una estructura de futbol femení, això vol dir amb un responsable que ho organitzi i amb gent que ens assessori. I això és el que hem estat fent per tal d’iniciar un projecte a llarg termini i sense pressa que ens permeti potenciar el futbol femení a la comarca i no apropiar-nos del que ja hi ha, que respectem enormement. Si ara hi ha 80 nenes a la comarca jugant a futbol repartides en dos o tres clubs, hem d’intentar que d’aquí a cinc anys n’hi hagi 150 o 200 i que hàgim ajudat en la mesura del possible en aquest creixement.

Parlava d’un equip juvenil femení de cara a l’any vinent. N’hi podrà haver algun més?
Pot ser. En podrien ser més si féssim una obertura d’inscripcions massiva, però no farem trucades a equips d’altres clubs i tampoc contactarem amb jugadores d’altres entitats, per exemple. Nosaltres respectem els clubs que porten temps desenvolupant el futbol base femení a la comarca.

Tot i això, el cas del nostre futur juvenil és diferent, perquè estem treballant amb un grup de noies que fa temps ens van proposar que els hi faria il·lusió ser el primer equip d’aquesta secció femenina del Peralada, i són noies de llocs i clubs diferents. Pel que fa a la resta de categories, ara mateix no puc dir que no tindrem cap equip, tant de bo apareguin nenes per fer conjunts d’alevins o infantils, per exemple, però el que no volem és fer-ho de pressa i malament, no és el que volem. L’objectiu del Peralada amb la nova secció no són quotes, sinó potenciar el futbol femení i ajudar al seu creixement a la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li