“Ara no toca”

0
1107

Que una ciutadana, propietària d’un cèntric comerç de la ciutat, se t’acosti per explicar-te que aquell mateix dia en què tot estava ple de fulles i porqueria variada, i amb tramuntana, en el moment que demana a un operari del Servei de Neteja de Figueres si pottreure tota la porqueria d’allà i la resposta que rep és “ara no toca”, i que en tot cas ja hi passaran quan toqui, que li admeten que serà al cap de quatre dies, és una explicació del perquè la ciutat de Figueres està feta una porqueria, entre moltes d’altres.

Potser és desconeixement, però netejar mig carrer un dissabte i l’altra meitat el dimecres, sota el meu modest punt de vista, significa que tindràs el carrer brut tota la setmana perquè la porqueria si fa vent, i si no també, es mou. És com si a casa nostra, a l’hora de rentar els plats rentéssim la meitat d’un plat un dia i l’altra meitat al cap d’una setmana, i mentrestant mengéssim amb normalitat amb aquest. A això ens està sotmetent el Govern de Figueres, haver de transitar permanentment per una ciutat bruta per una planificació que s’acosta al deliri.

I el pitjor és que l’operari en qüestió, conscient probablement del sense sentit que ha de dir als ciutadans quan li demanen segons què, acaben fent el que poden per deixar mínimament presentable el carrer en qüestió amb pocs recursos i uns mitjans del tot insuficients. “I això no ho veuen els responsables?”, t’acaben preguntant els veïns de Figueres. Potser cal començar a dir que han de comptar que els responsables reals es passen ben poca estona a la ciutat real, i que més aviat floten per algun dels seus núvols.

Sembla, i ja em perdonaran la gosadia, que la planificació de la neteja de Figueres es fa des d’un Google Maps sense actualitzar; això en el benentès que encertin la ciutat a l’hora de fer la cerca.

Resulta lamentable que els treballadors de la neteja hagin de dir als ciutadans “ara no toca” quan es tracta de tenir la ciutat endreçada. I el Govern, que té l’oportunitat de pactar una nova contracta d’escombraries que millori el servei i ordeni d’una vegada la ciutat, però que no la vol. Té la oportunitat però tenim una alcaldessa que, fins i tot, veta segons quins suports. Aquesta és la seva preocupació per la ciutat que governa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li