Aquesta tardor el teatre puja el teló

0
1870

El Teatre el Jardí de Figueres s’obrirà de nou al públic el 28 d’octubre amb la celebració del Concert de Ciutat


 

Ja tenim aquí la nova temporada d’arts escèniques de tardor, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre, a la ciutat de Figueres. El consistori, amb la col·laboració de diferents entitats locals com ara la biblioteca municipal, les companyies de teatre Tequatre i La Funcional, La Cate o Juventuts Musicals, entre altres, presenten una trentena de propostes de teatre, música, dansa i familiars que es faran en els diferents equipaments escènics de la ciutat. D’entre els noms de la nova temporada teatral destaquen Bruno Oro, Àngels Bassas i Albert Salazar, o companyies com Parking Shakespeare, Rhum&cia, el dramaturg Llàtzer Garcia o Arcàdia.

‘UN SHAKESPEARE AL CARRER’. Així ho va dir el tècnic de cultura, Pep Torner, en el que va ser la seva darrera presentació escènica com a programador del consistori, ja que a partir d’ara serà tècnic de l’Ajuntament de l’Escala. Torner va explicar que una de les obres més destacades és Tot va bé si acaba bé, de Shakesperare, que a més, com a novetat es farà en un nou espai, els Jardins Puig Pujades.

LA MÚSICA I ELS INFANTIL. Joventuts Musicals de Figueres ha programat prop d’una desena de concerts de formacions amb intèrprets de la ciutat o de la comarca, potenciant així el talent territorial. L’Auditori Caputxins acollirà actuacions com la del septet de la Giorquestra, el trio jazzístic tRAÇ o el quartet Northern Cellos, entre altres.

I per a la mainada, cada primer diumenge hi haurà una proposta de teatre infantil. La biblioteca de Figueres també ha programat les Hores del Conte i l’entitat La Cate el cicle de Putxinel·lis. A la Cate hi haurà teatre amateur i projeccions d’òperes i de cinema clàssic.

COMPANYIES DE TEATRE LOCALS. Seran les encarregades de fer aixecar el taló del Teatre Municipal el Jardí de nou, encara que el primer esdeveniment serà el Concert Ciutat del 28 d’octubre.

Tequatre i La Funcional oferiran que nou espectacle: Tequatre amb la comèdia Ens ha caigut la sogra i La Funcional amb El ball, una proposta que repassa l’evolució d’una sala de ball i de la ciutat de Figueres al llarg dels anys. No faltarà la tradicional actuació d’Els Pastorets de Figueres i les propostes guanyadores d’una Beca Agita de l’Ajuntament de Figueres.

D’altra banda, hi haurà activitats paral·leles més enllà de l’oferta escènica a càrrec de l’Aula de Teatre o el Cineclub Diòptria com ara col·loquis o projeccions. Les entrades sortiran a la venda el 13 de setembre i els preus i les ofertes són igual que l’any passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li