Aquesta Ă©s la clau!

0
1376

Avui he d’insistir en una queixa: el bloqueig que patim als plens municipals. A l’últim ple es van presentar nou mocions, nou! Tres d’aquestes repetien el tema de les pensions presentades per tres grups municipals que no van ser capaços de posar-se d’acord per presentar una única moció perquè cadascun volia el seu propi titular. De les nou ens va donar temps de votar-ne només dues, després de llargs i feixucs debats. Mentrestant, l’alcaldessa, feliç de veure com ens tirem els plats pel cap sense posar en evidència la seva feina. I jo em pregunto: on van totes aquestes mocions? Acaben al correu de la Generalitat, del govern o del Parlament, no serveixen per res, és igual que les aprovem o no, perquè parlen de qüestions que estan més enllà de les nostres competències.

El grup del PPC a Figueres som els primers que sempre hem demanat la reforma del ROM per posar ordre en aquest tema. Som els primers que vam presentar una moció per regular la presentació de mocions, però ningú no ens ha escoltat. Ara que és evident que estem deixant de fer oposició, altres grups venen a la nostra. Amb aquestes mocions supramunicipals, allarguem els plens de manera que no queda temps per fer precs i preguntes, que és on millor podem interrogar al govern local sobre el que fa i el que deixa de fer. Estem bloquejant l’oposició nosaltres mateixos mentre el govern s’ho mira content, perquè ja li interessa que tot vagi així.

Ara l’alcaldessa ha deixat anar que vol proposar de fer dos plens mensuals. Per resoldre problemes de Figueres, tants plens com calguin, però per seguir treballant així no ens sembla bé fer dos plens perquè el govern no fa la seva feina. Hem d’anar al gra, controlar els minuts, centrar els temes, interpel·lar al govern en els plens, no incorporar debats parlamentaris, que els ciutadans i les entites puguin participar en el torn de preguntes, amb prèvia sol·licitud. Si tothom fes el que ens cal, n’hi hauria prou amb un ple, com sempre s’ha fet, que la gent pugui seguir directament o a través d’internet. No estem en contra que hi hagi debat polític al Ple, però sí de que aquest es mengi els plens de tal manera que deixem de fer la feina que els figuerencs esperen de nosaltres. És una qüestió de proporcions i mesura.

Nosaltres tenĂ­em molts assumptes per interrogar al govern en els precs i preguntes que, altre cop, ens hem hagut de guardar per a una propera ocasiĂł. Per exemple, sobre la modificaciĂł aprovada dels horaris de cĂ rrega i descĂ rrega, per què encara no tenim un reglament pels pressupostos participatius, el polèmic bar del carrer Sant Pau, l’arranjament de la Ruta del Colesterol del Castell, el carrilet de visites al Castell, la comissiĂł de terrasses, les sortides d’emergència del Museu del Joguet, les obres del carrer Nou davant del col·legi M. Ă€ngels Anglada… Totes aquestes preguntes vehiculen inquietuds i preocupacions dels veĂŻns de Figueres, tenen la finalitat de millorar la ciutat i exigir al govern que compleixi els seus compromisos amb el benestar dels figuerencs.

Podem passar hores i hores debatent mocions que no aporten res directament a la ciutat només per sentir-nos satisfet d’haver donat suport a una causa justa. Però recordem que som regidors municipals de Figueres. Cal que aquestes reivindicacions trobin altres maneres d’expressar-se sense interrompre els plens, perquè mentre ocupem temps en aquestes, no fem la nostra feina d’oposició i el govern campa tan ample. Aquesta és la clau!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li