Aquest dijous 90.844 alt-empordanesos podran votar per elegir el nou Parlament

0
698

La campanya electoral finalitza aquesta mitjanit i demĂ  passat serĂ  dia no lectiu als centres educatius


 

Compte enrere per la jornada electoral del 21-D. Unes eleccions al Parlament de Catalunya atĂ­piques per diversos aspectes del context polĂ­tic i social perĂČ especialment tambĂ© pel fet que els comicis coincideixen amb un dia laborable i no en diumenge, com sol ser habitual. Pel que fa al cens electoral, per aquest dijous 21 de desembre, 90.844 alt-empordanesos estan cridats a les urnes per elegir la nova configuraciĂł del Parlament de Catalunya i, indirectament, el nou president de la Generalitat. En aquestes eleccions hi haurĂ  5.794 votants nous a la comarca respecte dels comicis del 2015, segons les dades del cens facilitades per l’Institut Nacional d’EstadĂ­stica. A l’Alt EmpordĂ  hi haurĂ  oberts demĂ  passat 69 locals electorals i un total de 152 meses de votaciĂł. Els electors escolliran una de les deu paperetes corresponents a les deu formacions que es presenten per a la demarcaciĂł de Girona.

LA JORNADA ELECTORAL. Les circumstĂ ncies amb quĂš s’han convocat aquestes eleccions al Parlament de Catalunya sĂłn atĂ­piques no nomĂ©s per la posada en marxa de l’article 155, sinĂł tambĂ© pel carĂ cter laborable de la jornada. Les escoles han convertit el 21-D en dia no lectiu i aquelles que sĂłn centres electorals començaran les vacances de Nadal un dia abans, i no a partir del 22 de desembre com la resta de centres educatius.

El decret electoral publicat al ButlletĂ­ Oficial de l’Estat (BOE) estableix que durant el 21-D, dia laborable, els treballadors tindran un permĂ­s de fins a quatre hores (retribuĂŻt i no recuperable) dins la jornada electoral per anar votar. Aquelles persones que hagin de formar part d’una mesa electoral o que siguin interventors dels diferents partits polĂ­tics “tenen dret a gaudir d’un permĂ­s retribuĂŻt i no recuperable durant la jornada completa de votaciĂł i tambĂ© durant les cinc primeres hores de la jornada laboral de l’endemà”.

A L’ESTRANGER. MĂ©s de 800 voluntaris controlaran el nombre de vots de catalans a l’estranger, que arribaran a 100 consolats. Les sol·licituds, que cal fer per llei, per poder votar han pujat un 60% respecte dels comicis del 2015.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz