Aquest any torna la celebració més esperada: el Carnaval de Roses 2022

0
874

El municipi recupera la seva celebració més emblemàtica aquest cap de setmana, amb algunes modificacions


A principis de febrer el Consell de Carnaval de Roses, que està format per l’Ajuntament i els representants de les colles del municipi, va decidir tirar endavant l’edició 2022 del Carnaval de Roses, després que la del 2021 s’anul·lés a causa de la pandèmia. Per a Roses i la seva població aquesta és la festa més emblemàtica i enguany es podrà celebrar amb algunes modificacions. En una entrevista per a aquest mitjà, l’alcalde de la població, Joan Plana, va explicar que la voluntat del consistori sempre ha sigut tirar endavant l’edició, sempre que la situació pandèmica ho permetés. «Per nosaltres no serà», declarava. I finalment hi haurà celebració. Tot i això, des del consistori deixen clar que a causa de la situació i en funció de la pandèmia, recomanen fer un seguiment a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Roses, per si hi ha modificacions.

DEL 25 AL 28 DE FEBRER. Les colles i la població ja escalfen motors per sortir a gaudir d’una de les tradicions més arrelades al municipi. El tret de sortida del Carnaval 2022 serà divendres, 25 de febrer, amb la primera passada de nit. La rua començarà a les 21 h i desfilarà al llarg de l’avinguda de Rhode. L’endemà, dissabte 26 de febrer, començarà la jornada amb la passada de tarda, que s’iniciarà a a les 16 h, seguint el mateix recorregut. Finalment, l’última passada serà la de diumenge, 27 de febrer, que començarà a les 12 h del migdia. L’acte de germanor del Carnaval serà dilluns, 28 de febrer, amb l’arrossada popular que hi haurà al port pesquer de la població a partir de les 13 h. Des de l’organització recorden als assistents que cal portar plat, got i coberts.

SEGUICI MORTUORI. Un cop s’hagi acabat l’arrossada popular, es farà el tancament del Carnaval amb el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l’enterrament de la sardina i l’espectacle pirotècnic. El seguici començarà a les 18.30 h, i anirà des del port pesquer fins a la platja de la Perola

TIQUETS DE L’ARROSSADA. Tot i que els tiquets per assistir al dinar es vendran anticipadament a les colles a l’Oficina de Turisme fins al dijous 24 de febrer (de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 18 h), també cal saber que se’n vendran per al públic en general. Es posaran a la venda dilluns 28 de febrer a partir de les 10.30 h, al port pesquer.

MARXANDATGE DE CARNAVAL. Per a aquesta edició es posaran a la venda samarretes, pins i davantals del Carnaval. Es poden adquirir a l’Oficina de Turisme.


  • Pots consultar el suplement de Carnaval, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li