Aquest any l’Estat només preveu acabar de desdoblar l’N-II entre Medinyà i Orriols

0
1241

Els comptes del 2017 tornen a obviar el desdoblament de l’N-II
a la comarca de l’Alt Empordà, que només rebrà 1,3 milions


Tot i les fortes reivindicacions ciutadanes, aquest any el Govern espanyol no té previst invertir ni un euro per arranjar el punt negre de l’N-260 que uneix Navata amb la variant d’Ordis. Ni per arranjar aquest punt, ni per executar el que ja s’ha convertit en l’autèntic cavall de batalla de l’Alt Empordà: el desdoblament de l’N-II.

La primera proposta de pressupostos per al 2017 destina només 13.604.280 euros a la comarca, el 77,6% dels quals (10,5 milions) seran per acabar de duplicar l’N-II entre Medinyà i Orriols. Un projecte que es va adjudicar per primer cop el març del 2009, però que amb els estralls de la crisi econòmica va estar anys empantanegat. Les obres es van reprendre el 2015 i, segons les últimes dades brindades pel Govern espanyol, per donar resposta a una pregunta que li havia formulat el PDeCAT, està previst que s’acabin a principis del 2018.

A part d’aquest tram, però, res. Els comptes sí que inclouen petites partides testimonials per a la resta d’una via que ja denominen A-2. Però són un total d’1,3 milions d’euros per uns treballs valorats en més de 149 milions. A més, també s’han obviat altres projectes llargament aclamats, com el soterrament de les vies del tren o la construcció de l’autovia A-26 entre Figueres i Llançà (per la qual no es preveu cap partida ni el 2017, ni el 2018, ni el 2019, ni el 2020). I més enllà de Foment i de les inversions no territorialitzables, de moment no està previst que l’Alt Empordà rebi partides de cap altre ministeri.

Així, a part del desdoblament de l’N-II entre Orriols i Medinyà, només es continuaran executant dos projectes més que també ha costat anys que s’engeguessin: la rotonda de la plaça del Sol de Figueres, que rebrà una partida de 725.000 euros per acabar els treballs, i les rotondes de l’N-II a les cruïlles de Pontós i Garrigàs, que rebràn 818.000 euros. En aquest últim cas, el gruix de la inversió està projectada per al 2018, quan l’Estat té previst destinar-hi els 6.252.000 euros que permetrien acabar els treballs.

LA TRAMITACIÓ. El Consell de Ministres va aprovar dimarts el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2017. Just després de la sessió, el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va entregar la documentació a la presidenta del Congrés, Ana Montoro; i a partir d’aquí començarà la tramitació parlamentària. Durant aquest procés, es preveu que els partits polítics hi presentin al·legacions i esmenes; i si es compleixen els terminis els comptes se sotmetran a la votació definitiva a finals de juny.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li