Aquest any la Guàrdia Urbana ja ha imposat 9.282 denúncies

0
824

De les denúncies, unes 2.130 són per infraccions administratives i es van posar entre el gener i el febrer. La majoria, 1.796, per incompliments de l’estat d’alarma, i 465 per no dur la mascareta


La Guàrdia Urbana de Figueres ha interposat 9.282 denúncies des de començaments d’any (564 de les quals són penals), i ha fet 110 detencions. De les denúncies, unes 2.130 són per infraccions administratives i es van posar entre el gener i el febrer. La majoria, 1.796, per incompliments de l’estat d’alarma, i 465 per no dur la mascareta.

Durant aquest període, la policia local també ha interposat 275 denúncies per tinença d’armes i drogues, 58 per desobediència als agents de l’autoritat, i 208 per incomplir l’ordenança de civisme i de tinença d’animals (92 de d’aquestes, per consum d’alcohol al carrer). A més, se n’han interposat 6.294 per incompliments de l’ordenança de circulació i 186 per infraccions detectades en inspeccions en establiments.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, assegura que el cobrament de sancions era un dels principals maldecaps del Govern. «Vaig veure que la policia treballava molt però que, en realitat, no s’acabava la tramitació. Diríem que per falta de personal. I m’he preocupat que es pugui fer perquè és la manera que els ciutadans vegin que si no han fet una cosa bé, han de pagar una multa», diu Casellas. I explica: «Hem creat una oficina administrativa de denúncies, s’ha substituït l’anterior TAC que hi havia i s’ha dotat de dos auxiliars administratius més». I això ha permès augmentar el nombre d’expedients que acaben la tramitació. Des de principis d’any se n’han iniciat 274, dels quals 202 han acabat amb multa o embargament. I gairebé el 80% són per incomplir l’ordenança de civisme, que ara es modificarà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li