Aquest any els reis esperen els nens

0
1034

Diverses localitats preparen ‘campaments reials’ per acollir la visita de la mainada de forma segura


Aquest any hi ha un intercanvi de papers. Seran els reis els que esperaran la visita dels nens, en els campaments reials instal·lats en gran part de municipis de l’Alt Empordà. Aquesta formula permetrà a petits i petites poder veure aquesta tarda els Màgics d’Orient, mantenint alhora totes les mesures de seguretat sanitàries vigents.

Aquests campaments s’han organitzat amb un recorregut preestablert, de tal forma que els punts d’entrada i sortida quedin clarament diferenciats. Per poder-hi accedir, o bé s’haurà de realitzar una reserva d’entrada prèvia, com en el cas de Figueres o l’Escala, o bé caldrà fer un registre in situ, com succeïx en poblacions més petites com Vilafant. Com a mesures extraordinàries, cal destacar que no estarà permès el contacte físic amb els reis, i que tampoc es donaran caramels.

A banda d’això, s’aplicaran les mesures habituals: distància de seguretat, mascareta i neteja de mans amb gel hidroalcohòlic.

PARADA REIAL. La ciutat de Figueres ja va estrenar ahir de 16 a 21 h el seu campament reial, instal·lat al Passeig Nou de la ciutat. L’accés es feia amb diferents torns, i hi van poder accedir aquells grups bombolla de com a màxim sis persones que havien reservat la seva entrada a www.figueresaescena.koobin.com. Avui també romandrà obert amb els mateixos horaris.

A l’Escala han pensat una fórmula perquè tothom pugui veure en directe el campament reial instal·lat a la plaça Catalunya i que obrirà les seves portes a les quatre de la tarda. Des de les 18.30 h, el Canal 10 Empordà emetrà en directe les imatges del campament reial. D’aquesta forma totes aquelles persones que no van poder reservar la seva entrada prèviament podran veure els màgics des del sofà de casa.

A d’altres municipis, com per exemple, a Vilafant, han preparat un espectacle d’animació previ a l’arribada dels tres màgics. Es podrà seguir a l’espai Àgora des de les 17:30 fins a les 18.30 h, moment en el qual arribaran els Reis.

LES RUES. Cadaqués serà un dels pocs municipis on hi haurà una rua reial. De fet, no serà una cavalcada convencional, ja que es demana explícitament que el seguiment es faci des de casa, a través dels de balcons i les finestres. A banda de publicar els horaris aproximats del recorregut, l’ajuntament també ha habilitat un canal de Telegram perquè es pugui seguir telemàticament tot el recorregut.

LA CAVALCADA INVISIBLE. Poc abans de les cinc de la tarda, coets i tambors anunciaran l’arribada de Ses Majestats d’Orient i l’inici de la cavalcada invisible, que recorrerà carrers i places de la Jonquera. Això sí, per poder seguir aquest original esdeveniment de la forma correcta, serà necessària la imaginació i implicació de les famílies. S’hauran de seguir al peu de la lletra les instruccions recollides en el conte que l’Ajuntament ha regalat als infants de l’Escola Josep Peñuelas del Rio i de la Llar d’Infants Terra de Vents. Un cop finalitzada aquesta cavalcada tan especial, els jonquerencs i les jonquerenques podran saludar Ses Majestats d’Orient i el Patge Reial a la Sala La Societat, de 17.30 a 20 hores.

BÚSTIES I REGALS. Rebin la visita in situ dels reis o no, gairebé tots els pobles compten amb una bústia reial. D’aquesta forma la mainada pot fer arribar la seva carta als reis de forma segura.

Sol ser habitual que en el moment d’anar a veure els reis, aquests obsequiïn els nens amb un petit detall. En alguns municipis aquest petit obsequi s’entregarà a posteriori i de forma segura, com en el cas de d’Avinyonet de Puigventós o el Port de la Selva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li