“Aquest 2017 hem d’avançar en un projecte necessari per a la ciutat, la segona biblioteca”

0
656

Alfons MartĂ­nez, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres, assegura que el 2016 ha sigut positiu. S’han organitzat mĂ©s de 800 activitats i el pĂşblic ha respost molt bĂ©, assolint la xifra de mĂ©s de 70.000 usuaris dels equipaments municipals.


 

Deixem enrere el 2016 i encetem un nou any. Quins són els propòsits culturals marcats per als pròxims 12 mesos?
El 2017 ha de ser un any culturalment potent per la ciutat. Hauria de ser la consolidació del 2016, no només en activitats sinó en àmbit d’estructures. Hem d’intentar que les apostes que hem fet durant l’any passat es consolidin com ara Cicle de cançó d’autor o Les converses al Jardí. Altres reptes que tenim són els festivals estratègics que amb poques setmanes espero que puguem tenir lligats.

No tenim els pressupostos municipals aprovats, la xifra de l’any passat era d’uns 3.190.000 euros per l’àrea de cultura. Com preveu que seran els d’aquest any.
Jo espero que la xifra sigui més alta que l’anterior, els percentatges són perillosos de dir però la idea és que aquest 2017 disposem d’una mica més d’inversió.

En matèria d’inversions hi ha diverses coses que hem de tenir clares, una de les quals ha de ser al Museu de l’Empordà. Ara estem en procés de trobar la persona que el dirigeixi però també cal tenir en compte que l’edifici té 45 anys i encara s’han d’arreglar moltes coses. Ha d’haver-hi una inversió per remodelar d’espai i intentar optimitzar-lo. A banda de fer-lo més accessible. Això amb una inversió ajustada es pot fer. Vàrem demanar una subvenció europea per a una renovació museogràfica integral del museu, encara no sabem si se’ns concedirà o no. Però encara que no ens la donin hem de tenir una part dels recursos municipals per conservar-lo. Un dels altres projectes amb què treballem és la Casa Natal de Dalí, creiem que és un element que ha d’estar vinculat al Museu de l’Empordà. Els temps de realització són diferents, ja que hi ha altres associacions que hi col·laboren i no depèn només de l’Ajuntament.

Un dels temes més actuals i que més preocupa la ciutadania són els 500.000 euros inicials que va assegurar l’alcaldessa, Marta Felip, per dur a terme el projecte del Museu del Circ.
Aquest és un projecte que fa molts anys que es mou i és molt gros. Hi ha un cert compromís que l’Ajuntament hi posarà una quantitat dels diners i la Generalitat i la Diputació una altra. Hem d’acabar de pactar i decidir quins són els temps i les quantitats, encara hem de concretar moltes coses. Hi podem apostar, però són inversions fortes per a la ciutat i això s’ha de tenir present. Hem de valorar, en les dates que estem, si podrem executar inversions de 500.000 euros. Ara com ara no hi ha pressupostos ni inversions, per tant això encara està sobre la taula.

Pel que fa als equipaments, Figueres ha guanyat un nou espai, el Bon Pastor. Però en el vostre programa de les municipals del 2015 defensàveu una segona biblioteca. Com avança el projecte?
No m’agrada fer cartes als reis perquè mai t’ho porten tot . A escala d’equipament, ara per ara, estem força bé, hem de tenir cura és de mantenir-los. Però hi ha un projecte clau. Aquest 2017 hem d’avançar un projecte molt necessari per a la ciutat, la segona biblioteca. Ja hi treballem i Figueres ja fa anys que hauria de tenir-la. Aquest 2017 hem de redactar el pla funcional. Ja hem mantingut converses amb la Generalitat i veuen que sí que s’ha de fer. Serà una de les inversions petites, perquè de moment només és el projecte però cal invertir-hi. Els terrenys han de ser municipals i hem apostat per la zona del carrer Rec Arnau. Hi ha moltes escoles i instituts i és una part de la ciutat amb pocs equipaments culturals. Ha de ser més grossa que l’actual, Fages de Climent té1800 m2 i hauriem d’aconseguir un espai de 2.500 m2.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li