Aproven una moció per debatre si es fa la fira de Harry Potter a la plaça Josep Pla

0
1612

La proposta del PSC va tenir el suport d’ERC, C’s i el regidor no adscrit Diego Borrego; només el govern va votar en contra


Figueres haurà de celebrar un ple extraordinari per debatre què es fa amb la Fira de Bruixeria i Fantasia, organitzada per Esotèric Figueres. Es tracta de la iniciativa que estava prevista per al 5 d’agost i que tenia la temàtica sobre Harry Potter. La moció presentada pel PSC en el ple demanava que “l’Ajuntament dialogui amb els veïns de la Marca de l’Ham”; també s’ha proposat un ple extraordinari durant al juliol per decidir si la fira es fa al barri de la Marca de l’Ham o a la plaça Josep Pla, al costat de la Rambla. Finalment la moció també recull que s’informi els portaveus i els regidors sobre el tema.

Durant la intervenció de l’alcaldessa va hi haver tensió perquè el president de l’Associació de Veïns de la Marca de l’Ham, José Ruiz _present a la sala_, va aixecar la veu. Marta Felip el va haver d’expulsar. Finalment a la votació es va registrar el resultat de 9 vots a favor, 5 en contra (els de l’equip de govern del PDeCAT) i 6 abstencions (PP, CExF, CUP i regidors no adscrits d’Unió). L’alcaldessa, Marta Felip, va demanar que constés en acta que els regidors que havien votat en contra quedessin eximits de responsabilitats sobre la denominació de la firma amb la marca comercial de Harry Potter.

La moció sobre la petició de diàleg amb la Marca de l’Ham va venir motivada per la manifestació que el passat mes de maig van fer alguns veïns davant de l’Ajuntament. Van demanar millores i més diàleg aprofitant que com a Associació de Veïns no se’ls deixava organitzar la fira de Harry Potter a la Rambla, només al barri. L’organitzador es va queixar perquè anteriorment no s’havia posat inconvenient al fet que la Fira de Bruixeria i Fantasia es fes a la plaça de l’Estació, i es va apuntar a un cert boicot cap als veïns de la zona de la Marca de l’Ham.

PDECAT, CANVIS D’HORA. El ple de dijous, força dens, i que tampoc va tenir espai per a l’apartat de precs i preguntes també va donar comptes del canvi de nom del grup municipal de Convergència i Unió pel de PDeCAT. Els cinc regidors del govern treballaran sota les sigles del nou partit, sorgit de la desaparició de CiU. D’altra banda, a la sessió es va acordar que a partir d’ara els plens s’avançaran una hora i començaran a les sis de la tarda. Es mantindrà, però, que siguin el primer dijous de mes. I és que sovint les sessions s’han d’acabar al punt de la mitjanit encara amb moltes qüestions pendents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li