Aproven ajuts de 185.000 euros per a cinc empreses de la comarca

0
767

Els projectes de la zona ADRINOC s’ubiquen a Albanyà, Vilamaniscle, Palau-Saverdera, Vilajuïga i Bàscara


El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha resolt les aprovacions dels expedients d’ADRINOC corresponents a la sisena convocatòria d’ajuts Leader 2014-2020. Aquests ajuts, destinats al desenvolupament local i la diversificació econòmica de les zones rurals, corresponen a la convocatòria de 2020. Enguany 20 projectes de la zona d’ADRINOC han rebut resolució favorable.

L’objectiu principal d’aquests ajuts LEADER és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i manteniment de llocs de treball, principalment de joves. Estan adreçats especialment a actuacions per la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

La dotació prevista en aquesta convocatòria per a finançar projectes en l’àmbit territorial d’ADRINOC ascendia a 668.642,24 €, els quals són cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en un 43%, i el DARP n’aporta el 57% restant. Amb el suport que rebran aquests 20 projectes, el territori es veurà beneficiat d’una inversió privada de més de 2 milions d’euros.

Les empreses beneficiades es reparteixen de la següent manera arreu del territori ADRINOC: 5 s’ubiquen a l’Alt Empordà, 12 a la Garrotxa, 2 al Gironès i 1 a la Selva. Pel que fa a l’Alt Empordà, 5 empreses amb inversions de més de 750.000 euros, rebran ajuts Leader. Entre totes elles, rebran un total de 185.000 euros. D’entre els projectes que rebran els ajuts Leader hi ha la creació d’una negoci de turisme rural a Albanyà i la millora d’un altre a Vilamaniscle, un projecte de millora d’una empresa agroalimentària de Palau-Saverdera, d’una empresa de gestió de residus a Vilajuïga i d’un nou centre esportiu i rehabilitador a Bàscara. Per aquest any 2021, ADRINOC publicarà la propera convocatòria a la tardor, amb una dotació com en l’anterior, de més de 600.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li