Aprenent a fer trencadís

0
1082

Alumnes dels instituts El Pedró de l’Escala i Cendrassos de Figueres participen en els tallers de construcció del 2n Concurs Materalia


 

Uns 150 alumnes i una quinzena de professors de nou instituts i col·legis de les comarques gironines, entre els quals hi ha l’INS El Pedró de l’Escala i l’institut Cendrassos de Figueres, han participat en la sessió de formació que han impartit una desena de professionals de la construcció per preparar-los per al segon Concurs Materalia de trencadís. L’objectiu és que cada centre revesteixi, de la forma més creativa possible, una columna de formigó de 2 metres d’alçada amb un trencadís de rajoles, per despertar la imaginació dels alumnes, fomentar el treball en equip, aprendre a planificar-se i a gestionar projectes, i liderar i resoldre imprevistos.

En la jornada de formació, els paletes van ensenyar als alumnes diverses tècniques de treball i les eines i materials que es necessiten per dissenyar, crear i executar les obres.

El director general de l’empresa de materials de construcció Materalia, Albert Ferrer, ha explicat que “participant en aquesta iniciativa els alumnes descobreixen el món laboral i real. Aprenen com es rejunta i com es fa un trencadís, però també adquireixen una sèrie de valors com ara el treball en equip, l’organització, la planificació, la creativitat i a donar una segona vida a materials en desús com les rajoles que utilitzen, que ja no es poden posar al mercat perquè estan descatalogades”.

A partir d’ara, els centres tenen set mesos per anar completant els treballs, i a principis del juny del 2018 un jurat expert decidirà quines són les millors obres i farà entrega dels premis.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li