Anul·len de manera definitiva el projecte de Sa Guarda

0
587

Les obres ja havien començat però el maig de l’any passat l’Ajuntament les va frenar i va iniciar una revisió d’ofici del projecte 


 

Cadaqués ha declarat nul de ple dret el projecte d’urbanització de Sa Guarda que preveia construir 105 cases i un hotel en aquest paratge. Les obres ja havien començat però el maig de l’any passat l’Ajuntament les va aturar i va iniciar una revisió d’ofici del projecte.

L’objectiu era detectar si el projecte d’urbanització aprovat el 21 de juny del 2013 contravenia la normativa urbanística o si s’havien comès irregularitats durant la tramitació que permetessin enterrar-lo, tal com sostenia SOS Costa Brava. L’Ajuntament va sol·licitar un dictamen a la comissió jurídica assessora de la Generalitat que va avalar la nul·litat, i al ple extraordinari de dimarts passat l’Ajuntament va anul·lar definitivament el projecte.

«Com a conclusió, l’aprovació del projecte d’urbanització del pla parcial de Sa Guarda es va realitzar sense que s’hagués acreditat, en els termes previstos legalment, la suficiència dels recursos hídrics», argumenta el dictamen de la comissió jurídica assessora. El mateix informe diu que l’Administració va indicar al particular la necessitat de construir un pou, però aquest no estava previst en la documentació incorporada al projecte d’urbanització.

Al ple, la regidora d’Assemblea per Cadaqués – Alternativa Municipalista (AxC – AMUNT), Claret Daniela Cruz, va demanar «reaccionar» per depurar responsabilitats: «La realitat és que tenim una muntanya destrossada».

L’alcaldessa, Pia Serinyana, va recordar que es tracta d’un projecte «complex» amb una tramitació molt dilatada en el temps i que cap dels polítics i tècnics que hi ha actualment a l’Ajuntament hi van prendre part. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li