Antoni Miquel Morro presenta l’exposició ‘Retorn a la matèria’ a la Galeria El Claustre

0
1786

La mostra d’escultures de l’artista mallorquí es presenta en diversos materials amb la figura de la dona com a eix central


La Galeria El Claustre de Figueres acull, des de divendres, la segona exposició d’escultura de la seva història. Es tracta de les figures femenines de l’artista mallorquí Antoni Miquel Morro, recollides sota el nom «Retorn a la matèria». La inauguració es va portar a terme el passat divendres al vespre, a la sala principal de la Galeria de la capital de comarca. La presentació de l’exposició va ser a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, que va destacar que «commou veure l’equilibri delicat d’aquestes escultures que posen el focus en la dona».

L’artista s’ha inspirat en el moviment feminista del corrent d’investigació d’arqueologia de gènere, on s’explica que la reconstrucció de la prehistòria s’havia fet des d’una visió masculina que invisibilitzava les dones. L’escultor pretén, a través de les figures, «exposar en termes escultòrics el paradigma matrístic original del qual donen compte la prehistòria i les necessitats primitives».

Una recreació basada en la idea obtinguda de les escultures neolítiques que mostren com «els símbols femenins ocupaven un lloc preeminent en aquella societat. Deïtats femenines en un sistema de creences igualitàries i equilibrades entre homes i dones», explica l’artista.

EL MATERIAL. Les creacions de Morro estan presentades sobre diversos materials. Es poden trobar representacions amb ferro, bronze i diverses varietats de marbre, del qual en destaca la varietat belga, utilitzada en l’obra Mirall de lluna, que presenta una figura amb un color totalment negre. «He utilitzat diversos materials perquè cadascun s’expressa de forma diferent», apunta l’artista.

FRARE I DOMNA. Com és habitua quan un artista o un col·laborador intervé per primer cop en les presentacions d’El Claustre, es va entregar una placa de frare per a Antoni Miquel Morro, i una de domna a Sònia Martínez.

La distinció va ser entregada pel director de la Galeria, Marià Mascort, que va alabar la dedicació i la constància de Morro: «Nosaltres busquem artistes nous que disfrutin amb la seva obra, perquè la viuen, i la gaudeixen, i no se li acabaren les idees ni les ganes de continuar-la». «Retorn a la matèria» es podrà visitar en horari d’obertura de la galeria fins al 14 de març. Posteriorment les peces es traslladaran a la seu d’El Claustre ubicada a la ciutat de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li