Antoni Escudero: “La passivitat del mateix sector i la inacció de les administracions han comportat l’actual turismofòbia”

0
1305

Segons el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, el model de futur ha de ser la ciutat turística, seguint el model del complex turístic


El Club d’Economia de Lloret de Mar va celebrar dimecres passat el sopar-col·loqui d’estiu, que va tenir com a protagonista el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero. En la seva intervenció, titulada A qui molesta el turisme i per què?, Escudero va afirmar que “la passivitat del mateix sector, que no ha fet lobby, i la inacció de les administracions cap a un dels sectors que genera més riquesa, han comportat l’actual clima de turismofòbia”. En aquest sentit, Antoni Escudero va explicar que cal que tot el sector turístic s’uneixi per fer entendre a l’opinió pública i als veïns de les ciutats l’aportació del turisme, que s’ha de regular en els aspectes més controvertits, moltes vegades lligats a l’intrusisme.

Per Escudero, el model de futur ha de ser el de la ciutat turística, per treure la concentració de turistes del centre dels municipis, que concentrin un turisme de qualitat, afavoreixin la desestacionalització, la millora de l’economia de les poblacions o la creació de llocs de treball de manera directa i indirecta.

Durant l’acte, celebrat a la sala Palas Atenea de l’hotel Guitart Central Park, i moderat pel periodista Josep Puigbó, Antoni Escudero, en el col·loqui posterior a la seva exposició, va intercanviar punts de vista amb diversos empresaris, molts d’ells del sector turístic, sobre alguns dels aspectes de la seva ponència.

COL·LABORACIÓ ENTRE EL CLUB D’ECONOMIA DE LLORET I L’OBRA SOCIAL ‘LA CAIXA’. Durant el sopar es va anunciar la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” amb el Club d’Economia de Lloret de Mar, per ajudar a dur a terme les seves activitats i, així mateix, la col·laboració del Club amb el programa Incorpora de l’entitat financera que facilita la integració social a persones en risc d’exclusió social.

En aquest sentit, Tomàs Xavier Subirà, director de l’àrea de negoci de la Selva marítima de CaixaBank, va explicar que el projecte Incorpora, des del 2006, ha ajudat més de 6.000 persones de les comarques gironines en risc d’exclusió social a trobar una feina. En concret, a Lloret hi han col·laborat 52 empreses des de l’inici, xifra que es preveu incrementar a partir d’aquesta col·laboració amb el Club.

CLUB D’ECONOMIA DE LLORET DE MAR. Fundat l’any 1989, el Club d’Economia de Lloret de Mar és una entitat que aplega representants de diverses activitats econòmiques que es desenvolupen a Lloret de Mar, incloent-hi els principals empresaris i industrials del sector turístic, que des de fa 25 anys actua com a fòrum d’estudi i de debat per propiciar el desenvolupament econòmic de la població.

Presidit per l’empresària hotelera Cristina Cabañas des de fa dos anys, el Club ha celebrat diverses sessions amb convidats com ara Ramon Adell, catedràtic d’Economia de l’Empresa de la Universitat de Barcelona (UB); Anton Costas, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i llavors president del Cercle d’Economia; Amancio López, president del Grup Hotusa; Marian Muro, com a directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, o Artur Mas, expresident de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li