Anne Carrere és Edith Piaf, la veu de França

0
1074

Es compleixen 100 anys del naixement d’Edith Giovanna Gassion, més coneguda per Edith Piaf, la cantant francesa més important del segle passat, mussa del París existencialista dels anys cinquanta i una de les veus més universals. Per commemorar aquest aniversari, s’ha creat l’espectacle Piaf! The Show, que arriba a l’auditori del castell de Peralada el 16 d’agost de la mà de la cantant Anne Carrere i de quatre músics. L’espectacle en gira mundial –amb 120 actuacions arreu del món com ara Barcelona (els dies 12, 13 i 14 de juny), els Estats Units, el Canadà, el Brasil, Rússia, França, Itàlia, Suïssa, Luxemburg, Romania, Eslovàquia, Polònia i Hongria– està inspirat en la pel·lícula La Môme, guanyadora de dos Òscars, un Globus d’Or i quatre BAFTA. L’espectacle explica la vida i la carrera d’Edith Piaf a través de les seves cançons i amb la veu d’Anne Carrere (Toló, 1985).

dues parts. L’espectacle es divideix en dues parts de 45 minuts amb pausa. En la primera, l’espectador s’endinsarà en els carrers de Montmatre, quan Edith Piaf es guanyava la vida cantant pels carrers de París, quan era una nena i una adolescent trista i marcada per l’abandonament d’uns pares alcohòlics i sota la custòdia d’una àvia que regentava un prostíbul. La seva biografia explica que als 16 anys es va quedar embarassada però que la seva filla Marcelle va morir als dos anys de meningitis. Va cantar per cafès i locals del carrer Pigalle fins que a la tardor de 1935 Louis Leplée, gerent del cabaret Gerny’s en els camps Elisis, la va descobrir. “Canto a capella per mostrar la duresa d’aquesta etapa de la seva vida. Ella en aquells anys també cantava a capella per París per guanyar-se la vida”, ha explicat Anne Carrere, tot afegint: “Són cançons molt maques, però menys conegudes”. La posada en escena s’acompanyarà de fotografies i imatges inèdites d’Edith Piaf en un muntatge audiovisual.

la vida de més èxit. En la segona part, Anne Carrere farà un repàs de les cançons més conegudes de la cantant i se centrarà en l’etapa de més èxits pels escenaris de França, Europa i Amèrica, amb himnes com La vie en rose o Non, je ne regrette rien, entre d’altres. “Edith Piaf té un repertori d’unes 400 cançons. Ha estat un treball molt dur i ha estat difícil seleccionar les cançons d’aquest espectacle, perquè totes les seves cançons parlen de la seva vida i de l’amor”, ha explicat Anne Carrere, que confessa que cantar Edith Piaf ha estat tot un repte professional. “El que més m’ha emocionat i afectat després de conèixer la seva vida i la seva obra ha estat el que va viure personalment. M’he implicat molt i per a mi, el més important és transmetre-ho a través de la meva personalitat, carisma i veu. No és una imitació, perquè Edith Piaf és inimitable. Espero estar a l’alçada d’aquesta gran dona coneguda arreu del món”, va dir Carrere.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li