Anna Pérez: «S’ha d’invertir en les persones i en els serveis que afecten direcament a aquestes»

0
1707

Anna Pérez és la candidata a l’alcaldia de la Jonquera per Esquerra Republicana de Catalunya


On creu que ha malinvertit el govern de la Jonquera durant aquest últim mandat?
Ha invertit molt en obres que no han acabat i, per tant, no en podem gaudir perquè estan totes a mitges. I a banda, considerem que tampoc ha invertit gens en serveis ni en les persones del municipi.

Per tant, on s’hauria d’invertir per millorar la situació?
S’ha d’invertir en les persones i en els serveis que afecten directament a aquestes, com ara la neteja, la seguretat i la circulació. Cal ampliar els serveis, per exemple, la llar d’infants no pot tancar a les 16 h, s’han de fer torns. Cal millorar tots els serveis que afecten als jonquerencs.

Quines haurien de ser les solucions per encarar i millorar la seguretat del poble?
El municipi és complicat perquè és un poble de molt de pas de gent i transitat, ja que està al costat de frontera. El que proposem des d’ERC és augmentar la policia local i implantar la figura de l’agent cívic perquè el poble es vegi millor. Estem veient imatges que no ens agraden, com les vendes de droga, ocupacions o robatoris. La policia ja en fa, de batudes, però creiem que amb més presència al carrer això millorarà la imatge i no hi haurà el campi qui pugui que hi ha ara. La policia local s’ha de convertir en una policia urbana, que estigui al servei de la gent sobretot al nucli urbà i al Pertús.

I per millorar la situació del sector comercial, quina proposta té el partit republicà?
El comerç a la Jonquera està molt dividit i hi ha moltes zones comercials diferents, hi ha la zona de la duana, la zona del pertús i el nucli urbà que tenen els mateixos problemes, com ara el pàrquing. La zona sud i l’outlet s’han de tractar diferent, cal posar-hi remei. La zona del Pertús i el nucli urbà ha empitjorat molt i és un peix que es mossega la cua. Cal fer un pla global que digui que tenim un patrimoni fantàstic, reconvertir els visitants i als que venen explicar-los que a la Jonquera no només hi ha botigues. Molta gent que ve a l’outlet, per exemple, no coneix res de la Jonquera perquè el patrimoni sempre hi ha sigut però mai s’ha explicat. Quan vaig estar fa 20 anys a l’Ajuntament ja es parlava de dinamitzar el patrimoni i mai cap govern dels que hi ha hagut hi ha tingut interès.

Què creu que podria aportar la liberalització de l’AP-7 a l’economia de la Jonquera i al sector comercial?
De moment no s’ho planteja. Sé que hi ha un interès per convertir-la en el carrer de sortida de la Jonquera, ja que està molt limitada pel que fa a carrers principals. Si et pot aconseguir, seria fantàstic, però per dur-ho a terme estem parlant d’administracions, autopistes… i fins que arribi això tenim altres coses a fer. Per exemple, avui, que és festa a França, el col·lapse al poble és impressionant. Cada cop que plou o és festiu a França el poble es col·lapsa i cal tenir un pla. Això és un embut. I la solució és obrir autopistes o fer que els cossos policials hi siguin. Sé que hi ha aquest projecte i serem valents.

Seran uns comicis fragmentats, amb qui pactaria per fer govern?
Nosaltres no tanquem la porta a ningú, però és complicat… No hi ha hagut manera que Junts per Catalunya posés llaç al balcó de l’Ajuntament, fan actes a Waterloo però són incapaços de posar el llaç. El pacte natural, si ha de ser, ha de ser amb Junts per la Jonquera. I pel que fa als socialistes, ells ja fa tres legislatures que el que fan és pactar amb els primers que els ofereixin una regidoria. És difícil, tot dependrà dels números.

Quins projectes destacaria del programa electoral d’Esquerra Republicana de Catalunya?
Els principals seran tots enfocats a les persones, als serveis i a millorar la vida dels jonquerencs. Caldrà fer un esforç important amb la neteja, per l’efecte d’imatge que té el poble. S’haurà de fer un pas endavant per tenir un projecte global que ens coordini tot el que s’ha de fer d’aquí endavant a la Jonquera. I hi ha algunes obres somiades que pensem que són importants, com ara un pont per a vianants que uneixi el poble amb la zona esportiva. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li