Amplien l’equip assistencial al CAP de Castelló d’Empúries

0
788

Aquest augment, que passarà de cinc a sis metges entre el CAP de Castelló i el consultori d’Empuriabrava, ajudarà a fer baixar la ràtio d’usuaris per facultatiu


El centre d’atenció primària (CAP) de Castelló d’Empúries comptarà a partir del dia 1 de novembre amb una nova professional de medicina familiar i comunitària i una nova infermera. Aquest augment de l’equip assistencial, que passarà de cinc a sis metges entre el CAP de Castelló i el consultori d’Empuriabrava, ajudarà a fer baixar la ràtio d’usuaris per facultatiu. La nova unitat bàsica assistencial (UBA), que estarà formada per la doctora Eva Fontdecaba i la infermera Lídia Berengué, s’incorporarà a l’equip del CAP de Castelló perquè és el centre que disposa de més espai i millors equipaments.

Això implicarà que s’hagin de derivar a la nova doctora pacients que actualment són atesos per altres metges de l’equip d’Empuriabrava, que ara mateix són els que tenen més càrrega assistencial. A la nova doctora se li assignaran els pacients de la zona del Puigmal, per proximitat amb el CAP, i també altres veïns per complir amb les ràtios del Departament de Salut. En aquest darrer cas, les derivacions es faran de manera aleatòria però tenint en compte les estructures familiars.

El CAP de Castelló i el consultori d’Empuriabrava disposaran a partir d’ara de sis metges en total per una població d’11.200 habitants. A Castelló hi haurà quatre equips i a Empuriabrava, dos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li