Amplien els horaris d’atenció psicològica per a les víctimes de violència de gènere

0
819

Des de l’1 d’octubre s’ofereixen 4 hores setmanals addicionals per fer més sessions individuals i grupals


Figueres ha ampliat els horaris d’atenció a les víctimes de violència de gènere. L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones, ha acordat canvis en els horaris del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) a Figueres, que suposen augmentar en 4 hores més a la setmana el servei d’atenció psicològica. D’aquesta manera es podran fer més sessions individuals i grupals a les dones afectades que requereixin atenció.

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Figueres permet donar informació, assessorament, primera atenció i acompanyament, dins dels àmbits personal, familiar, laboral i social, per a dones que viuen en situació de violència de gènere. Fins ara el SIAD de Figueres oferia un servei els dimarts i dimecres, de 9 a 14 hores i de 9 a 15 hores, respectivament, a les dependències municipals situades al carrer Poeta Marquina, número 2.

Des de l’1 d’octubre i fins al 17 de gener del 2020, s’ha ampliat el servei amb 4 hores setmanals addicionals per donar resposta a les necessitats d’acompanyament psicològic individual a les dones víctimes de violència de gènere, així com la celebració de sessions d’atenció psicològica grupal per a dones que estan rebent un acompanyament psicològic individual i que, per les característiques de la seva situació, poden ser ateses en grups reduïts.

L’alcaldessa de Figueres i regidora de Drets Civils i Feminisme, Agnès Lladó, ha destacat que «la ciutat de Figueres té vocació de ciutat compromesa amb les víctimes de violència de gènere i, en aquest sentit, l’ampliació dels serveis del SIAD ens permetrà cobrir les necessitats de les dones que han sofert aquest tipus de violència».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li