Ampliant horitzons a gran velocitat

0
1032

Dijous. Deu del matí. Estació de Figueres-Vilafant. L’aparcament està pràcticament ple, cosa que fa pensar que cada cop hi ha més usuaris de la comarca que fan servir el tren d’alta velocitat per a viatges de curta durada, amb anada i tornada el mateix dia (amb les tarifes que hi ha, deixar el cotxe a la mateixa estació més d’un dia no pot sortir gaire a compte…). Són molts els que van a Girona o Barcelona a treballar o a estudiar, però les possibilitats que ofereix la connexió internacional, a través del túnel del Pertús, van molt més enllà. I avui ho volem comprovar.
Entre els passatgers que esperen el tren que surt a les 10.23 h cap a París, hi ha perfils d’allò més variats, tant pel que fa a l’estil com pel que fa a les edats o les nacionalitats (si bé predominen les parelles franceses de mitjana edat o persones acabades de jubilar). Amb una puntualitat britànica, el comboi s’atura a una andana on, per cert, no sobraria una marquesina una mica més llarga (el sol ja és abrasador). És un vehicle de la SNCF (companyia francesa), de dos pisos, que va pràcticament ple. Majoritàriament hi viatgen turistes francesos que deuen tornar de passar uns dies de vacances.
La posada en marxa del TAV Barcelona-París els ha obert una nova via de transport. Però també ha obert noves vies als altempordanesos per descobrir un territori molt proper que, paradoxalment, és un gran desconegut: el sud de França.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li