Ampli debat sobre l’excés proteccionisme urbanístic i el nou poum

0
945

A cinc dies de les eleccions, Figueres, com d’altres municipis, es troba en un moment de profund debat sobre el futur de la ciutat. Els diferents partits polítics que es presenten a les eleccions, del proper 24 de maig (CiU, PP, PSC-CP, ERC-MESxFigueres – AM, CUP-PA, CExF- E, INTRA, C’s) han exposat els seus programes amb diferents propostes sobre àmbits de política social, econòmica, cultural, urbanística i d’habitatge.
Els caps de llista, a banda dels seus programes, s’han interessat per la situació de la Sala Edison i pel projecte de futur del seu propietari, fins i tot algun partit ho ha inclòs en el seu programa polític, expressant que “faran realitat el projecte de la Sala Edison que serà un element de dinamització de tota la zona”. I d’altres que no ho han inclòs diuen que l’equipament hauria de ser de la ciutat de Figueres i passar de propietat privada a propietat pública –com si fos tan fàcil. Ser un equipament cultural i així conservar l’essència de l’antic cinema.
Una idea de persones que no en són el propietari, que és qui ha de decidir què vol fer de la sala, qui té l’última paraula i qui clarament sí que en vol fer alguna cosa, ha de ser un projecte rendible. I un equipament cultural no ho és per ningú, ni per un Ajuntament. La Sala Edison conserva poc de l’antic teatre, així que tornar a ser el que era és un projecte inviable i irreal.
En aquests darrers dies s’han dut a terme diverses converses entre els caps de llista i el propietari de la Sala Edison, tot i que ell no ha donat gaires detalls del projecte de futur per l’equipament. No obstant això, les reunions entre la part política i la privada ja fa temps que es mantenen, concretament amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, qui sí que n’és coneixedora en detall de tot el projecte. Les trobades sempre han estat de caire positiu, entenent que l’equipament es pot convertir en un revulsiu per Figueres, transformant-la en una ciutat del futur, dinàmica, cosmopolita, viva i amb un centre de la vila amb un fort moviment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li