Ambient i aroma de fires amb força sol, alguns núvols i ruixats

0
1629

Les Festes de la Santa Creu arrenquen amb temperatures altes i amb un temps variable típic de primavera. La rua infantil de diumenge es va ajornar per la pluja


Si l’any passat les Fires i Festes de la Santa Creu van estar marcades per la tenora, aquest any pren un protagonisme especial el món del cinema. Bona mostra d’això va ser el pregó de dissabte a la tarda, a càrrec de Ventura Pons. De Pep Ventura -de qui es va celebrar el bicentenari el 2017- s’ha passat al cineasta Ventura Pons, que ha mostrat al món l’escenari figuerenc i alt-empordanès a la seva pel·lícula Miss Dalí. A més, el director ha estat l’artífex del ressorgiment del cinema Las Vegas. Un equipament que veurà la llum definitiva ben aviat.

Dels primers dies de les Fires i Festes de la Santa Creu en destaca especialment la bona meteorologia però també la varietat de temperatures i color del cel. Com és habitual per aquestes dates ha fet de tot: sol, calor, núvols, ruixats i una mica de fresca. La més perjudicada ha estat la rua infantil, que estava prevista per diumenge al matí. Aquest esdeveniment, organitzat per les AMPAs de les escoles de la ciutat, es va haver de cancel·lar per culpa de la pluja i s’ha hagut de passar a diumenge, 6 de maig, que serà últim dia de les fires.

De les activitats iniciades aquests dies destaca la Mostra d’Art Floral, que, en la seva setena edició, s’ha instal·lat a la seu del Casino Menestral Figuerenc. Aquest edifici del carrer Ample, tancat des del 2004 per les obres de rehabilitació, s’ha obert als ciutadans.

De les actuacions de l’Embarraca’t s’ha de dir que el grup Mägo de Oz va tenir ple absolut a la plaça Europa. De ben segur que molts dels presents van fer servir el hashtag #SantaCreu18 per mostrar els millors moments.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li