Amb només 3 dies de fira s’han venut un 10% de les embarcacions

0
1121

L’alcalde de Castelló d’Empúries i les autoritats pertinents van inaugurar la 29a edició del certamen nàutic 


El balanç del primer cap de setmana de la 29a edició de la Fira del Vaixell d’Empuriabrava és positiu. Així ho diuen les xifres, els organitzadors i les empreses nàutiques. En només 3 dies de fira s’ha venut gairebé el 10% de les embarcacions que hi ha exposades. La coordinadora de la fira, Assun Augé, explica que ha sigut un molt bon començament i “el bon temps ha jugat a favor.”Augé assegura que s’està seguint la línia d’altres anys i la primera valoració és molt positiva. Pel que fa a les dades de les anteriors edicions, la fira assolia el percentatge del 20% d’embarcacions venudes, cosa que suposa una satisfacció per a tots els professionals que són partíceps de la fira.

INAUGURACIÓ. El dissabte, 8 d’abril, l’alcalde de Castelló d’Empúries Salvi Güell, el Sr. Pere Padrosa, director del departament de Ports, el Sr. MiquelArpa en representació de Cegra Internacional, juntament amb la resta d’autoritats assistents a l’acte d’inauguració, van donat el tret de sortida a la 29a edició de la Fira del Vaixell d’Ocasió. El certamen de les embarcacions se celebrarà durant tota la setmana a la zonaportuària i que coincideix amb el 50 aniversari de la creació de la Marina d’Empuriabrava. El primer dia de fira va encuriosir a molts visitants, tal com explica l’organització ja de bon matí es podien veure els clients més matiners que mercadejaven embarcacions intentant ser els primers en trobar bones ofertes i segons fons de l’organització, ja s’han tancat més d’una desena de contractes la qual cosa fa pensar que aquest pot ser un molt bon any.

FIRA CONSOLIDADA. La Fira del Vaixell actualment està totalment consolidada i compta amb molt de prestigi en el món nàutic, que la considera la de més envergadura de les fires que es celebren a tot l’Estat i es que a Empuriabrava s’hi poden trobar exposades, en un sol espai, més de 400 embarcacions de tot tipus i a preus més econòmics.

MÉS MILLA ZERO QUE MAI. Aquesta és una de les novetats d’enguany. El 2017 es l’any dels Milla Zero. El mercat d’ocasió ha tingut bona salut en els darrers anys i ha reduït les unitats d’embarcacions de segona mà que tenien les nàutiques en estoc propiciant la venda de barco nou i es per això que en aquesta ocasió a Empuriabrava s’hi poden veure moltes embarcacions noves o semi noves a la venda. Això ve donat per la bona acollida que han tingut en anteriors ocasions i també per la bona salut del mercat d’ocasió. Els Milla Zero són vaixells semi nous, sense matricular i amb o sense motorització a preus molt competitius. El visitant de la 29a edició de la Fira del Vaixell d’Ocasió pot trobar motos aquàtiques a partir de 2.500€ i pel que fa a les embarcacions, el preus es mouen entre els 1.400€ d’una petita embarcació auxiliar fins els 600.000€ d’alguna motora de més de 16 metres. En aquesta edició hi ha un total de 40 empreses relacionades amb el món del mar i la nàutica que exposen fins a 400 embarcacions diferents. Moltes són de la comarca o si més no de les comarques gironines.

La 29a Fira del Vaixell d’Ocasió restarà oberta al públic fins diumenge, 16 d’abril. L’horari és de les 10h del matí a 19h de la tarda. L’entrada al recinte és gratuïta per als visitants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li