Amb mentides, no

0
1265

El debat, la crítica al govern de torn, la confrontació entre diferents punts de vista són necessaris en política. I més en la política municipal. Molt sovint però els arguments s’estiren al màxim allunyant-se de la realitat. Mai he volgut entrar en la picabaralla per crítiques a les actuacions del govern que considero ben legítimes, encara que algun altre grup consideri que no són el que ells farien. Es pot parlar de tot, però el que no es pot fer és mentir. I és el que va fer el senyor Héctor Amelló en el darrer article publicat en aquest diari. Dir que el pressupost que hem aprovat és per mantenir el «nostres sous» és mentir. I ho sap. Aquest pressupost s’ha aprovat per atendre l’emergència social provocada per la Covid-19, per ajudar a dinamitzar l’economia des del dia 1 de gener i per continuar posant la ciutat al dia amb més agents de la Guàrdia Urbana, l’eliminació dels barracons escolars a Figueres després de 12 anys o la millora de la neteja de la ciutat.

Afirmar que el govern és «confiscador, clientelar i nepòtic» és una altra mentida.

Començo a estar molt cansada de les mentides que es diuen sense cap mena de rubor. Una de les acusacions més habituals del regidor de Cs és que aquest és el govern més car i amb més dedicacions que hi ha hagut mai a Figueres. Comencem a dir les coses pel seu nom. Tot això és mentida. Per començar, sóc l’alcaldessa que cobra menys dels darrers que ha tingut Figueres. Tant Santi Vila, com Marta Felip, a més del seu sou d’alcalde, cobraven com a diputat o vicepresidenta de la Diputació, respectivament. Certament, l’actual alcaldessa només treballa per la ciutat. Però a més, els dos portaveus actuals de l’oposició cobren molt més que l’alcaldessa de Figueres. Especialment el Sr. Amelló, que cobra el sou de gairebé 80.000 euros de diputat al Parlament de Catalunya, a més del que li toca com a portaveu de grup al consistori.

Pel que fa a les dedicacions, cap altre govern amb tants regidors com l’actual (11) ha tingut tan poques dedicacions: tres dedicacions totals (entre elles la de l’alcaldessa) i 2 parcials. Quatre dedicacions d’onze. I a més, ara cobren menys que en l’anterior govern.

Aquest govern també ha reduït les retribucions del personal eventual. El del cap de gabinet per exemple, és un 30% menys. A més, en aquest pressupost pel 2021, les dues partides que més es redueixen són la d’alcaldia i la de comunicació.

Per tant, tot el que repeteix el portaveu de Ciudadanos com un mantra Ă©s simplement mentida. Fake news que en diuen ara.

Però el més interessant i més perillós del discurs del portaveu de Ciudadanos és la incoherència entre el que diu i el que fa. Acusa els altres de viure de la política quan és ell qui fa temps que en viu. Primer com a càrrec de confiança de Ciutadans a l’Ajuntament de Girona i després com a diputat al Parlament de Catalunya.

I és, amb diferència, el regidor de l’Ajuntament de Figueres que té el sou públic més alt. Sense tenir cap responsabilitat de govern, enlloc.

Senyor Amelló, deixi les fake news, centri’s en el debat polític, la ciutat no necessita populisme d’estar per casa ni més descrèdit de la política. Figueres necessita servidors públics amb fortes conviccions ètiques i que no vulguin captar algun vot mentint i fent demagògia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li