Amb mala cobertura

0
824

Un any després de la data en què la posada en marxa del servei 4G havia de posar fi als problemes de cobertura de telefonia mòbil arreu del país, les tendències de millora que s’havien detectat l’any passat han quedat estancades i les males comunicacions es mantenen en diversos punts de la comarca. Així ho constata l’Informe sobre la cobertura de telefonia mòbil a Catalunya 2015 elaborat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics i pèrits de la telecomunicació de Catalunya (COETTC).
Aquest document és un estudi anual que analitza la situació dels municipis costaners i interiors, així com de polígons industrials, zones residencials, comunicacions i infraestructures. A més, també pronostica possibles millores, que de moment no s’espera que arribin fins l’any que ve. I és que aquest 2015 no s’ha instal·lat cap equip de telefonia nou a l’Alt Empordà, i tampoc n’hi ha cap de planificat.
Així, tal com va explicar el responsable de l’Oficina Tècnica del COETTC, Jesús Anguix, durant la presentació de l’informe, la cobertura no millorarà fins que l’alliberament digital sigui del tot definitiu i el 4G sigui ja real. Més concretament, va pronosticar que serà l’any que ve quan hi haurà “un punt d’inflexió” en aquest sentit.

Problema històric. Segons l’estudi d’enguany, el 55,95% dels municipis costaners catalans tenen mala cobertura. Entre els pobles més afectats hi ha Cadaqués, l’Escala i Llançà, que fa més de cinc anys que arrosseguen el problema. L’Escala és el que fa més temps que el remolca: hi va començar el 2008, i aquest 2015 s’hi manté el nivell de cobertura del 2014. En els casos de Cadaqués i Llançà, el problema s’hi remunta el 2011, i malgrat que el 2014 a Cadaqués sí que hi va haver millores parcials (de fet, va ser l’únic municipi de la demarcació on n’hi va haver), aquest 2015 s’han mantingut com l’any passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li