Amb impunitat per treure’ns el son

0
1642

Fa una setmana vam fer una visita als veïns de l’Horta Capallera, que ens van traslladar allò que fa molt de temps als figuerencs ens preocupa, la situació d’incivisme en la qual es troba la ciutat i tots els seus barris, que desgraciadament està arribant a uns límits insostenibles. Allà vam poder comprovar de primera mà les destrosses que se succeeixen, sobretot a la pista esportiva, i que durant l’estiu ha anat en augment, fins i tot hem arribat a veure a través de les xarxes com s’improvisava un combat de boxa, al més pur estil de pel·lícula americana.

Si fem memòria, aquesta pista esportiva va veure la llum a finals del 2019, fruit d’un acord del Partit Popular als pressupostos del 2017 amb el govern anterior, amb un cost de 82.473 euros per les arques municipals. Va ser un camí llarg i feixuc, però amb la nostra insistència el projecte tan reivindicat va tirar endavant. L’arranjament d’aquesta pista esportiva era del tot necessari i reivindicat feia molt de temps pels veïns, però malauradament ha durat ben poc.

Per desgràcia, els veïns d’Horta Capallera, per molt que vulguin, no poden fer un ús esportiu i cívic de les instal·lacions. Això és un símptoma més de la deixadesa i manca d’interès d’aquest govern, que permet aquests actes incívics i no aporta solucions a uns ciutadans que es senten abandonats, d’aquest i de la resta de barris que es troben en les mateixes condicions.

El tàndem Lladó-Casellas, a bombo i plateret, va sortir a presentar un full de ruta per la ciutat 2020-2040, on van tirar-se pedres a sobre la seva pròpia teulada, dient que «la manca de manteniment ha fet que la casa ens caigui per barret». A més, ens van prometre amb to cursi i pretensiós que Figueres havia de «renàixer com una ciutat ordenada» i que «la prioritat és el benestar de la gent».

Aquesta cortina de fum ens pot sonar d’allò més idíl·lica, però la manca de manteniment és culpa d’algú, no es poden rentar les mans, ni els que han governat, ni els que governen. Figueres necessita un govern que sàpiga anar més enllà dels fulls de ruta i que entengui que la ciutat necessita solucions urgents.

En el seu tournée pels mitjans, Casellas ens diu que descansa bé i dorm tranquil a les nits, perquè tenen un projecte per solucionar els problemes de seguretat i civisme. Els figuerencs ja hem vist quin és el projecte de Casellas, que tant de temps ha portat la competència de seguretat: una Figueres on molts no poden dormir per culpa d’incívics i delinqüents, que tenen impunitat per treure’ns el son a tots. Només faltaria sumar l’increment d’impostos que vol aprovar el govern per convertir-ho en insomni crònic. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li