“Amb el comitè d’empresa ja hem pactat desjudicialitzar la vida de l’Hospital”

0
915

Només fa un mes que ha accedit al càrrec de gerent de la Fundació Salut Empordà. Com s’ha trobat la situació?
M’he sentit molt ben acollit. Amb un mes i deu dies no hem tingut cap notícia negativa al diari (riu). Al Facebook del comitè d’empresa vam tenir una salutació bona i avui ens feliciten. I és que vam fer una reunió i vam arribar a acords. M’he trobat amb un hospital molt pataquejat per la crisi i, segurament, amb un clima molt tensionat i un punt enrarit. Per una banda, m’he trobat amb un Patronat que té moltes ganes que l’Hospital tiri i, de l’altra, veig un bon Hospital. L’Alt Empordà n’ha d’estar orgullós. És el segon hospital de Girona en consum de sang, però la crisi li ha fet molt de mal. Hem de pensar que l’impacte econòmic ha estat important, fèiem activitat quirúrgica de tardes i matins i ara el quiròfan de tardes no treballa. Malgrat la crisi, estructuralment l’Hospital està molt travat però té un punt d’autoestima baixa.

Quins objectius es marca amb aquesta situació que descriu?
Nosaltres tenim crisi, no sabem amb quin pressupost ens trobarem l’any que ve. El govern no sap d’on treure els diners per pagar les pagues extres dels funcionaris. Nosaltres hauríem de sortir molt enfortits de la crisi. Hauríem d’aprofitar-la per reordenar allò que no tenim bé. Pensar el projecte assistencialment. Hi ha una cosa que l’Empordà ha de fer: ser un bon agent de salut. Avui dia encara que hi hagi crisi has d’implantar temes d’innovació, investigació, formació i recerca. Nosaltres hem de resoldre el 80% de la patologia a l’Alt Empordà, i amb algunes coses fem més i amb altres fem menys, però a més, avui en dia, amb noves tecnologies fa el que es vol. Tal com ho estem fent amb la Jonquera, ho pots fer amb els CAP d’aquí, amb el Trueta, com amb la Vall d’Hebron o el Sant Pau. Abans deies de fer una ressonància i semblava vés a saber què; ara pots fer una ressonància i te la pot llegir una persona que és qui sap més de cirurgia de tòrax, que resulta que està a la Mútua de Terrassa. Per mi la clau serà el treball en xarxa.

Com es traduirà això a curt termini en el cas de l’Hospital de Figueres i com ho notarem els ciutadans?
Nosaltres tenim molt bona relació amb l’Hospital Josep Trueta i aquesta relació hem de mirar d’ampliar-la. Com? Per exemple, amb oncologia. Estem a l’ICO (Institut Català d’Oncologia) i hi ha serveis de l’ICO a Girona que els podríem fer a Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li