Amanida de llagosta, carxofes i tòfona d’estiu, del restaurant ROM de Roses

0
471

Aquesta serà l’última recepta de la temporada. Si tot va bé, ens retrobem al setembre amb més propostes culinàries


 

Sembla que un dels ingredients estrella dels restaurants de l’Alt Empordà, aquest estiu, serà la llagosta. Aquesta és la recepta que ens comparteixen des del restaurant ROM, de Roses: amanida de llagosta, carxofes i tòfona d’estiu. El gerent de l’establiment gastronòmic, Fausto Rom, explica que aquest és un plat fàcil de fer i fresc per a l’estiu.

ELABORACIÓ DE LA LLAGOSTA. El primer que hem de fer és bullir aigua amb el fonoll, el pebre i el llorer. Seguidament hi hem de coure la llagosta durant quatre minuts. Després retirem la llagosta, la deixem refredar i la pelem. En aquest pas és important reservar tant el coral del cap com del cos de la llagosta. Un cop ho tenim fet, deixem la llagosta pel final. Des de la cuina del ROM expliquen que la llagosta l’acabarem de coure just abans de servir el plat. I ho farem sofregint el corall amb la mantega i cuinant la llagosta, a foc lent, uns quatre minuts més.

LES CARXOFES. Per elaborar la part de la verdura del plat d’aquesta setmana, necessitem: dues carxofes mitjanes, oli d’oliva, sal, pebre i suc de llimona. El primer que farem és pelar les carxofes, deixant només la part tendra del fruit, tallar-les en quatre parts i posar-hi sal i pebre i el suc de llimona, al gust. Ara ve un pas que donarà un plus al nostre plat: un cop tenim les carxofes preparades, el que hem de fer és envasar-ho al buit amb una mica d’oli d’oliva i coure-ho en una bossa a 90 graus durant vint minuts. Un cop les tenim cuites, les deixem refredar i les fregim en oli d’oliva, just també abans de servir el plat a taula.

LA VINAGRETA. Cada restaurant, cada família i cada persona té la seva vinagreta estrella. Per preparar la del ROM necessitem els següents ingredients: 10 g de tomata picada, 10 g de pebrot verd italià picat, 10 g de ceba tendra picada, 25 g de corall de llagosta, 10 g de vinagre blanc i 40 g d’oli d’oliva verge. I l’elaboració és d’allò més fàcil: barrejar tots els ingredients, afegir-hi una mica de sal i pebre i reservar la vinagreta.

PRESENTACIÓ DEL PLAT. Per tal d’elaborar la recepta tal com ens l’expliquen des dels fogons del restaurant, un cop tinguem tots els passos fets, el que farem serà escalfar la llagosta i les carxofes. Llavors, tallarem a trossos la llagosta, tal com es pot veure a la imatge, i els col·locarem repartits pel plat. Hi afegirem les carxofes i finalment ho amanirem tot amb la vinagreta de coral. I per donar-li el punt final, laminarem una mica de trufa d’estiu i pela de taronja confitada.

ROM. El restaurant ROM de Roses és un projecte gastronòmic que, tal com ells mateixos expliquen, quan van obrir el 2017, «sabíem que la nostra carta havia de ser respectuosa amb el medi ambient i plenament compromesa amb els productes locals. Però volíem que fos, alhora, inventiva, experimental i molt atrevida». Si us agrada la recepta, no dubteu en etiquetar-nos a les vostres xarxes socials. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li