Alumnes del PTT decoren un comerç

0
987

Els estudiants practiquen en tres botigues situades al centre històric del municipi


L’alumnat del pla de transició al treball (PTT) de Castelló d’Empúries ha decorat un dels aparadors situats al centre històric amb la temàtica pròpia de l’època de Nadal.

El PTT és el resultat de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, dins del marc dels programes de formació i inserció (PFI). Aquest conveni s’adreça a joves, de 16 a 21 anys, que han deixat l’educació secundària obligatòria sense haver obtingut la corresponent titulació, i que en el moment d’iniciar els programes no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

En un dels mòduls que cursen, concretament al de tècniques de comercialització, es treballa l’aparadorisme. Per aquest motiu, a l’aula es van fer diverses sessions en què els alumnes van crear diferents esbossos, pensant en quins materials podrien utilitzar i fent diferents proves, per poder dissenyar la corresponent decoració en època nadalenca.

Finalment, aquest microprojecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de la botiga Confeccions Dolors, del centre històric, que ha cedit els tres aparadors per posar en pràctica el que han après a l’aula.

La col·laboració amb els comerços del municipi esdevé molt important en aquest projecte atès que a partir del març del 2020 tots els 17 alumnes del PTT hauran de fer pràctiques en empreses durant 180 hores. Una vegada finalitzat el curs, l’alumnat que ho superi obtindrà una certificació de la formació rebuda.

També es facilitarà la realització de les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i l’accés a un centre de formació d’adults per treure’s el graduat en secundària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li