Alumnes de l’IES Monturiol faran dissabte exhibicions de circ als carrers de Figueres

0
1131

Alumnes de l’IES Narcís Monturiol de Figueres oferiran, aquest dissabte 13 de juny, durant tot el dia, exhibicions de circ contemporani per diferents espais a l’aire lliure de la ciutat, dins els actes de la Capital de la Cultura Catalana. Els joves treballaran els monocicles, el trapezi fix, cordes, anelles, acrobàcies aèries entre altres disciplines. Segons ha explicat el seu coordinador i professor d’Educació Física d’aquest centre, Josep Invernol, l’objectiu d’aquesta jornada és que els joves mostrin les seves habilitats apreses en aquest programa pedagògic sobre el circ que des de fa dotze anys s’imparteix a l’IES Narcís Monturiol. 

‘Circ i ciutat’ és el nom d’aquesta activitat que ha organitzat Figueres Capital de la Cultura Catalana 2009 per aquest dissabte 13 de juny. Els alumnes de l’IES Narcís Monturiol de la ciutat oferiran tallers, espectacles i exhibicions sobre tècniques de circ. Es tracta d’una disciplina que des de fa dotze anys aquest centre utilitza com a projecte educatiu amb el propòsit, tal com ha explicat el seu responsable i professor d’Educació Física del centre escolar, Josep Invernol, de ‘potenciar el creixement dels alumnes com a persones per tal que augmentin la seva autoestima, l’esforç i la tenacitat i perquè potenciïn la seves relacions interpersonals amb la resta de companys i treballin els valors de la solidaritat, el respecte i la tolerància’.

Els tallers i espectacles es faran en sis punts de la ciutat. A la plaça de l’Ajuntament hi haurà carioques i diàbolos; a la Rambla, monocicles i cordes; al Teatre El jardí i Plaça Catalunya, xanques, bola equilibri i corró americà; a la Font Lluminosa, pilotes, anelles, pal de diable i plat xinès; a la plaça del gra, trapezi fix i pels carrers de la ciutat, clowns i xanquers. Els tallers i espectacles es faran durant tot el dissabte: de les dotze del migdia a les dues de la tarda; i de les cinc a les vuit del vespre.

Aquesta és la segona vegada que aquest anys els alumnes de l’IES Narcís Monturiol ofereixen un espectacle d’aquestes característiques. L’anterior va se el passat 22 de maig anomenat ‘Desastre Tour’. A més, a l’octubre van organitzar un taller de monitors en els passats Special Olympics. Pel seu coordinador i especialista en aquesta disciplina artística, Josep Invernol, el projecte educatiu del circ ha de tenir continuïtat, tot i que reconeix que el pas de fer un espectacle d’institut a un espectacle de ciutat ja era ‘molt i molt positiu’.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li