Alternatives a les prohibicions

0
1408

Figueres retira la pancarta i la col·loca en un edifici privat. El Port de la Selva penja un altre missatge amb to irònic


 

Els diferents ajuntaments afectats han fet cas del requeriment de la Junta Electoral de la zona de Figueres que els instava a treure tots els símbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. Una petició que es feia extensiva, el passat 18 de març, a tots els ajuntaments de l’Alt Empordà i al Consell Comarcal, per una denúncia que Cs va fer contra l’Ajuntament de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres va retirar la pancarta a favor de l’autodeterminació i la va instal·lar en un edifici privat al costat del consistori, després d’un acord amb el propietari. La pancarta defensa en anglès que «l’autodeterminació és un dret, no un crim».

D’altra banda, el Port de la Selva es va llevar dilluns amb un canvi de pancartes curiós. Les de suport als presos independentistes i a favor de l’autodeterminació es van substituir per una on es pot llegir el lema «Llibertat peixos pacífics». La pancarta, on també hi ha la frase «Peix al forn», va acompanyada d’un gran llaç blau i s’ha instal·lat al balcó del consistori. L’alcalde, Josep Maria Cervera, que també és president de l’AMI (Associació de Municipis contra la Independència), va presentar un recurs contra l’acord de la Junta Electoral però es va desestimar.

BÀSCARA. L’Ajuntament de Bàscara ha criticat la retirada, la setmana passada, d’un llaç groc al campanar de l’església del poble. El Bisbat de Girona insta el consistori a fer una petició formal i «s’estudiarà» tornar a posar el llaç.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li