Alternatives a les prohibicions

0
968

Figueres retira la pancarta i la col·loca en un edifici privat. El Port de la Selva penja un altre missatge amb to irĂČnic


 

Els diferents ajuntaments afectats han fet cas del requeriment de la Junta Electoral de la zona de Figueres que els instava a treure tots els sĂ­mbols, llaços grocs i estelades dels edificis municipals. Una peticiĂł que es feia extensiva, el passat 18 de març, a tots els ajuntaments de l’Alt EmpordĂ  i al Consell Comarcal, per una denĂșncia que Cs va fer contra l’Ajuntament de Figueres.

L’Ajuntament de Figueres va retirar la pancarta a favor de l’autodeterminaciĂł i la va instal·lar en un edifici privat al costat del consistori, desprĂ©s d’un acord amb el propietari. La pancarta defensa en anglĂšs que «l’autodeterminaciĂł Ă©s un dret, no un crim».

D’altra banda, el Port de la Selva es va llevar dilluns amb un canvi de pancartes curiĂłs. Les de suport als presos independentistes i a favor de l’autodeterminaciĂł es van substituir per una on es pot llegir el lema «Llibertat peixos pacĂ­fics». La pancarta, on tambĂ© hi ha la frase «Peix al forn», va acompanyada d’un gran llaç blau i s’ha instal·lat al balcĂł del consistori. L’alcalde, Josep Maria Cervera, que tambĂ© Ă©s president de l’AMI (AssociaciĂł de Municipis contra la IndependĂšncia), va presentar un recurs contra l’acord de la Junta Electoral perĂČ es va desestimar.

BÀSCARA. L’Ajuntament de BĂ scara ha criticat la retirada, la setmana passada, d’un llaç groc al campanar de l’esglĂ©sia del poble. El Bisbat de Girona insta el consistori a fer una peticiĂł formal i «s’estudiarà» tornar a posar el llaç.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li