Alta tensió en el primer ple de Figueres pels sous i les dedicacions del cartipàs

0
2374

Junts per Figueres va demanar deixar sobre la taula el punt de les retribucions però es va rebutjar la petició


Primer ple de Figueres i primera sessió extraordinària per aprovar diversos punts. El més polèmic, el que inclou les retribucions i les dedicacions dels membres de la corporació municipal. Un cop presentat el cartipàs la setmana passada, en el ple d’ahir es donava compte de l’estructura i se sotmetien a votació qüestions com la periodicitat de les sessions del ple de l’Ajuntament i les retribucions. Pel que fa a les sessions, es va aprovar celebrar el ple ordinari cada primer dilluns de mes a les 17 h. El resultat de la votació: 11 a favor i 10 abstencions.

En el punt de les retribucions, la fórmula de l’11 sobre 10 es va repetir, però en aquest cas, l’oposició va votar en contra de la proposta. Junts per Figueres va demanar que les retribucions i les dedicacions quedessin sobre la taula però el ple ho va rebutjar. Segons el document aprovat, l’alcaldessa-presidenta, Agnès Lladó, percebrà 54.992 euros anuals bruts. És una de les dedicacions exclusives, les altres tres són per a Sònia Trilla, César Barrenechea i Ester Marcos, que rebran 47.992 euros bruts anuals. Les dues dedicacions parcials són per al vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas (30.072 euros bruts) i per al regidor de Serveis Comunitaris; Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón (30.072 euros bruts).

Per les assistències a les sessions ordinàries de l’Ajuntament els regidors cobraran 307,80 euros; per comissions informatives, 205,20 euros; per juntes de govern local, 259,20 euros, i per les juntes de portaveus, 250 euros.
El cap de Gabinet percebrà una retribució anual bruta de 45.192 euros. La mateixa quantitat per a la secretària de Govern i el cap de Comunicació. D’altra banda, el tècnic de Comunicació i el secretari de Serveis Comunitaris cobraran 35.000 euros bruts anuals, cadascun.

LA PICABARALLA. Tant Junts per Figueres com Cs van deixar anar l’artilleria per carregar contra el govern quadripartit. El portaveu de Junts, Jordi Masquef, va criticar durament l’organització del cartipàs, que va qualificar de «caòtic». Va retreure a l’alcaldessa, Agnès Lladó, el fet d’incomplir la promesa electoral d’assumir la regidoria de Seguretat, i va referir-se diverses vegades al regidor de Seguretat, Pere Casellas (PSC), com «qui remena les cireres». Masquef també va insistir en el fet que el 2015 ERC, a l’oposició, va criticar les dedicacions del govern de Marta Felip i va reblar: «Ara aproven 6 nòmines i 5 càrrecs de confiança quan havien carregat contra l’estructura gerencial». Masquef també va demanar al govern d’on traurien els diners per pagar aquests càrrecs. Per la seva banda, Héctor Amelló, de Cs, va dir: «S’ha passat de 229.000 euros a 259.000 en dedicacions del govern, i de 176.000 a 205.000 en càrrecs, per això votarem no a la hipocresia».

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va lamentar les crítiques dient que «aquí ningú remena les cireres ni reparteix pastissos, sinó que el motiu és tirar endavant la ciutat». Lladó va reiterar que no ballava «al compàs de ningú», i va parlar dels pactes i negociacions «per avançar i no renunciar». Sobre la Seguretat, va afirmar que ja s’encarregaria que es fes la feina. Lladó també va respondre a l’oposició si creia que amb l’estructura del 2015 la ciutat havia fet un pas endavant. Enmig de la tensió, l’alcaldessa va demanar que no portessin «el conflicte al conflicte». Va reiterar: «La mà estesa la tindran i aquest serà un govern de mirada llarga». Sobre el crèdit necessari per a unes dedicacions, Lladó va dir que es traurà d’un concurs que hauria comportat problemes a l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li