AllĂČ excepcional…

0
392

«El monĂČleg de ‘Les coses excepcionals’ convida el pĂșblic –vaja, no el convida, el fa partĂ­cip– de l’obra a travĂ©s d’una llista infinita de coses excepcionals»


 

L’escenari del Teatre Municipal el JardĂ­ de Figueres va convertir-se en un espai ideal per descobrir Les coses excepcionals, un text adaptat de Duncan Macmillan i interpretat per Pau Roca. El monĂČleg convida el pĂșblic –vaja, no el convida, el fa partĂ­cip– de l’obra a travĂ©s d’una llista infinita de «coses excepcionals». Anem pams. El protagonista explica la histĂČria de la seva vida quan, de nen, amb 7 anys, descobreix que la seva mare ha intentat suĂŻcidar-se. A partir d’aquest dia decideix escriure una llista de «coses excepcionals» com ara els gelats o les guerres d’aigua. Durant l’obra, quan comença a recitar la llista Ă©s quan entra la participaciĂł del pĂșblic. En arribar a l’espectacle, Roca reparteix retalls de paper amb cada una d’aquestes coses excepcionals, i Ă©s aquest mateix pĂșblic qui acaba recitant la llista infinita. Hi ha assistents que tenen mĂ©s sort o menys, com es vulgui interpretar; que no nomĂ©s reciten la frase amb aquella cosa excepcional, sinĂł que fan de protagonistes amb papers com ara el pare, la psicĂČloga de l’escola, la veterinĂ ria, el professor de la universitat o la xicota del protagonista. Qui escriu aquestes lĂ­nies va fer de prota durant uns minuts. GrĂ cies per fer-ho fĂ cil, Pau!

El monĂČleg, que estĂ  produĂŻt per Sixto Paz Produccions i El Terrat, convida a reflexionar sobre un tema prou dur com Ă©s el suĂŻcidi perĂČ jugant sempre amb tocs d’humor i crĂ­tica, i fent que l’espectadora mantingui la tensiĂł i la mirada amb l’actor, que, en aquest cas, la de Pau Roca Ă©s d’allĂČ mĂ©s penetrant. És un espectacle teatral que atrapa, et fa pensar en tot allĂČ que Ă©s excepcional per tu i les persones que t’envolten, i et fa veure que sovint allĂČ excepcional Ă©s el que ens fa viure.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li