Alliberen un nadó i la seva mare, a qui feien prostituir

0
1226

La investigació va començar quan el cos va rebre diferents avisos sobre un possible cas de tràfic de persones a Empuriabrava.


 

La policia espanyola va alliberar la setmana passada a Empuriabrava una jove a qui havien obligat a prostituir-se durant tres mesos a un bordell de la Jonquera, que vivia juntament amb el seu nadó de set mesos.

En el marc de l’operació, es va detenir la dona que la va contractar quan estava embarassada dient-li que cobraria un sou de 500 euros per fer les feines de la casa i viure allà. Una paga que només va cobrar el primer mes. Després de tenir la criatura la va obligar a prostituir-se amb l’excusa que havia de sufragar les despeses de tenir-los als dos a casa i sota amenaces. Després de tres mesos, però, la jove va començar a patir atacs d’ansietat i la dona va obligar-la a tornar a fer els treballs domèstics i a cuidar la seva filla de tres anys. No cobrava cap sou i estava sotmesa a un estricte control, fins al punt que només podia sortir al carrer de manera puntual i sota amenaces cap a ella i el seu bebè. L’operació va ser obra de la UCRIF, de la Brigada d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona de la policia espanyola. La investigació va començar quan el cos va rebre diferents avisos sobre un possible cas de tràfic de persones a Empuriabrava.

UNA VIDA MILLOR. La noia, d’origen centreamericà, havia arribat a Espanya el 2016 amb la intenció de tenir una vida millor. Després de fer diferents feines esporàdiques es va quedar embarassada d’una breu relació sentimental. Llavors a través d’internet va contactar amb una dona de nacionalitat espanyola i origen equatorià que li va oferir un sou de 500 euros i un sostre a canvi de fer les feines de la casa. Però només ho va cobrar el primer mes. La detinguda està acusada d’un suposat delicte de tràfic de persones i d’anar contra els drets dels treballadors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li