Alliberen 38 ocells fringíl·lids i una àguila

0
613

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Figueres, en cooperació amb Agents Rurals, ha rescatat una àguila ferida i ha alliberat 38 ocells fringíl·lids capturats il·legalment a Pedret i Marzà


 

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Figueres, en cooperació amb Agents Rurals, ha rescatat una àguila ferida i ha alliberat 38 ocells fringíl·lids capturats il·legalment a Pedret i Marzà. Els fets es remunten al 6 d’agost, quan uns agents que estaven fent un control a la riera de Pedret es van adonar que dos individus sortien d’una zona boscosa i, en veure’ls, van fugir. Davant les sospites, els guàrdia civils i l’agent rural van resseguir la zona i hi van trobar xarxes japoneses invisibles per a la captura d’aus i també una gàbia amb els 38 ocells, tres dels quals estaven morts per falta d’hidratació i l’amuntegament.

Els agents van alliberar les aus capturades i a hores d’ara continuen amb la investigació per intentar identificar els furtius.

L’endemà, la mateixa unitat va tornar a inspeccionar la zona i hi va trobar una àguila ferida de l’espècie Buteo Buteo que estava a terra amb símptomes de deshidratació i sense poder-se aixecar. Els agents la van recollir i la van portar d’urgència al Centre de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l’Empordà, on la van assistir. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li